Nik Škrlec, 15. 9. 2017

Nik Škrlec bere sodobno slovensko dramo

Igralec Nik Škrlec je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejel iz rok Yulie Roschina. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči teksta Blaznost igre Nebojše Pop-Tasića ter Jaz, žrtev Simone Semenič.
:
:

Nik Škrlec / Foto: Peter Uhan

Iskal sem besedilo, ki pritegne in bi ga želel igrati. Še več, ki bi se ga lahko lotil takoj, čim prej. Verjetno brez sredstev in v luknjastem prostem času, zato sem se omejil bolj na monostvari. V tem smislu sta me najbolj vznemirili dve besedili: Blaznost igre Nebojše Pop-Tasića ter Jaz, žrtev Simone Semenič.

Yulii se zahvaljujem, res sem užival, štafeto pa predajam prijatelju in odličnemu (gledališkemu) sogovorniku Vidu Žnidaršiču.

Povezave:

Nebojša Pop-Tasić, Simona Semenič, Blaznost igre, Jaz žrtev

V rubriki »Izvolimo dramo« beremo sodobne slovenske drame in se nad njimi iskreno navdušujemo ter jih predvsem priporočamo v branje vsem obiskovalcem portala SiGledal. Ideja za to početje se je porodila Simoni Semenič na okrogli mizi Sodobna dramatika, ki je potekala v okviru festivala dramske pisave Vzkrik (24. 3.–26. 3 2017).  Ime rubrike je predlagala Grumova nagrajenka 2017, Simona Hamer, ki je tudi prva izvolila dramo in za naslednje branje nominirala bralca po svojem izboru in presoji, ta pa bo bralce slovenskih dram nominiral dalje. S to verižno igro ali z verižnim eksperimentom želimo predvsem promovirati branje sodobne slovenske drame, saj iskreno verjamemo, da si sodobna slovenska drama zasluži biti (vsaj) prebrana. 

Nik Škrlec, Simona Hamer, 8. 12. 2014
Naj vam jih predstavimo: Nik Škrlec
Nik Škrlec in Lovro Finžgar, 6. 3. 2015
Sto razlogov