Yulia Roschina, 8. 9. 2017

Yulia Roschina bere sodobno slovensko dramo

Režiserka Yulia Roschina je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Tine Bonča. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekste Nebojše Pop-Tasića.
:
:

Yulia Roschina / Foto: Jaka Varmuž

V branje toplo priporočam besedila Nebojše Pop-Tasića:

Salto mortale (Ples življenja),
Otrok, ki je ustvaril svet,
Nižina neba,
Blaznost igre,
Kabaret Marlene
in vse tiste, ki na portal še pridejo

Nebojša je človek velikega srca, ki svet doživlja in zapisuje s tenkočutno natančnostjo. Njegovo pisanje je iskreno, duhovito, presunljivo in ganljivo in prebiranje njegovih del me zmeraj znova navdihuje.

Štafeto predajam Niku Škrlecu, ker vem, da bo v tej igri užival.

Povezave:

Nebojša Pop-Tasić

V rubriki »Izvolimo dramo« beremo sodobne slovenske drame in se nad njimi iskreno navdušujemo ter jih predvsem priporočamo v branje vsem obiskovalcem portala SiGledal. Ideja za to početje se je porodila Simoni Semenič na okrogli mizi Sodobna dramatika, ki je potekala v okviru festivala dramske pisave Vzkrik (24. 3.–26. 3 2017).  Ime rubrike je predlagala Grumova nagrajenka 2017, Simona Hamer, ki je tudi prva izvolila dramo in za naslednje branje nominirala bralca po svojem izboru in presoji, ta pa bo bralce slovenskih dram nominiral dalje. S to verižno igro ali z verižnim eksperimentom želimo predvsem promovirati branje sodobne slovenske drame, saj iskreno verjamemo, da si sodobna slovenska drama zasluži biti (vsaj) prebrana.