Politika zasebnosti

Zadnja posodobitev: 2. februar 2022

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje naše politike in postopke o zbiranju, uporabi in razkritju vaših podatkov, ko uporabljate storitev, ter vam pove o vaših pravicah do zasebnosti in o tem, kako vas ščiti zakon.

Vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje in izboljšanje storitve. Z uporabo storitve se strinjate z zbiranjem in uporabo podatkov v skladu s to politiko zasebnosti. Ta pravilnik o zasebnosti je bil ustvarjen s pomočjo Generatorja pravilnikov o zasebnosti.

Interpretacija in definicije

Interpretacija

Besede, katerih začetna črka je velika, imajo pomen, opredeljen pod naslednjimi pogoji. Naslednje opredelitve imajo enak pomen, ne glede na to, ali se pojavljajo v ednini ali v množini.

Definicije

Za namene te politike zasebnosti:

 • Račun pomeni edinstven račun, ustvarjen za vas za dostop do naše storitve ali delov naše storitve.
 • Podjetje (v tej pogodbi imenovano bodisi »podjetje«, »mi«, »mi« ali »naš«) se nanaša na NOVI ZATO. Ptuj, Rabelčja vas 15C, 2250 Ptuj.
 • Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletno mesto namesti na vaš računalnik, mobilno napravo ali katero koli drugo napravo in med številnimi uporabami vsebujejo podrobnosti vaše zgodovine brskanja na tem spletnem mestu.
 • Država se nanaša na: Slovenijo
 • Naprava pomeni vsako napravo, ki lahko dostopa do storitve, kot je računalnik, mobilni telefon ali digitalna tablica.
 • Osebni podatki so vsi podatki, ki se nanašajo na določeno ali določljivo osebo.
 • Storitev se nanaša na spletno stran.
 • Ponudnik storitev je vsaka fizična ali pravna oseba, ki obdeluje podatke v imenu družbe. Nanaša se na podjetja ali posameznike tretjih oseb, ki so zaposleni pri podjetju za omogočanje storitve, zagotavljanje storitve v imenu družbe, izvajanje storitev, povezanih s storitvijo, ali pomoč podjetju pri analizi načina uporabe storitve.
 • Storitev družbenih medijev tretjih oseb se nanaša na katero koli spletno mesto ali katero koli spletno mesto družbenega omrežja, prek katerega se lahko uporabnik prijavi ali ustvari račun za uporabo storitve.
 • Podatki o uporabi se nanašajo na podatke, zbrane samodejno, bodisi ustvarjene z uporabo storitve ali iz same storitvene infrastrukture (na primer trajanje obiska strani).
 • Spletna stran se nanaša na Sigledal - portal slovenskega gledališča, dostopen na https://sigledal.org
 • Vi pomeni posameznika, ki dostopa do storitve ali jo uporablja, ali podjetje ali drugo pravno osebo, v imenu katere tak posameznik dostopa do storitve ali jo uporablja, kot je primerno.

Zbiranje in uporaba vaših osebnih podatkov

Vrste zbranih podatkov

Osebni podatki

Med uporabo naše storitve vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, ki jih je mogoče uporabiti za stik z vami ali identifikacijo. Osebno prepoznavni podatki lahko vključujejo, vendar niso omejeni na:

 • Email naslov

Podatki o uporabi

Podatki o uporabi se samodejno zbirajo ob uporabi storitve.

Podatki o uporabi lahko vključujejo informacije, kot so naslov internetnega protokola vaše naprave (npr. naslov IP), vrsta brskalnika, različica brskalnika, strani naše storitve, ki jih obiščete, čas in datum vašega obiska, čas, porabljen na teh straneh, edinstvena naprava identifikatorji in drugi diagnostični podatki.

Ko dostopate do storitve z ali prek mobilne naprave, lahko samodejno zbiramo določene podatke, vključno, vendar ne omejeno na, vrsto mobilne naprave, ki jo uporabljate, edinstven ID vaše mobilne naprave, naslov IP vaše mobilne naprave, vaš mobilni telefon. operacijski sistem, vrsto mobilnega internetnega brskalnika, ki ga uporabljate, edinstvene identifikatorje naprav in druge diagnostične podatke.

Prav tako lahko zbiramo podatke, ki jih vaš brskalnik pošlje vsakič, ko obiščete našo storitev ali ko do storitve dostopate z ali prek mobilne naprave.

Informacije iz storitev družbenih medijev tretjih oseb

Podjetje vam omogoča, da ustvarite račun in se prijavite za uporabo storitve prek naslednjih storitev družbenih medijev tretjih oseb:

 • Google
 • Facebook
 • Twitter

Če se odločite za registracijo prek storitve družbenih medijev tretjih oseb ali nam drugače dovolite dostop do storitve družbenih medijev, lahko zbiramo osebne podatke, ki so že povezani z vašim računom storitve tretjih oseb, kot so vaše ime, vaš e-poštni naslov, vaše dejavnosti ali vaš seznam stikov, povezan s tem računom.

Morda imate tudi možnost, da dodatne informacije delite s podjetjem prek računa vaše storitve za socialne medije tretjih oseb. Če se odločite za posredovanje takšnih informacij in osebnih podatkov med registracijo ali kako drugače, dajete podjetju dovoljenje, da jih uporablja, deli in shranjuje na način, ki je skladen s to politiko zasebnosti.

Pripomočki za socialne medije

Storitve lahko vključujejo povezave, ki vas usmerijo na druga spletna mesta ali storitve, katerih praksa zasebnosti se lahko razlikuje od naših. Vašo uporabo in vse informacije, ki jih posredujete kateri koli od teh spletnih mest tretjih oseb, ureja njihova politika zasebnosti.

Naše storitve lahko vsebujejo pripomočke in funkcije družbenih medijev. Ti pripomočki in funkcije zbirajo vaš IP naslov, stran, ki jo obiščete v storitvah, in lahko nastavijo piškotek, da omogočijo pravilno delovanje funkcije. Pripomočke in funkcije družbenih medijev gosti tretja oseba ali pa jih gostimo neposredno v naših storitvah. Vaše interakcije s temi funkcijami ureja politika zasebnosti podjetja, ki jih zagotavlja.

Zasebnost GDPR

V skladu s to politiko zasebnosti in po zakonu, če ste znotraj EU, imate pravico do:

 • Zahteve po dostopu do vaših osebnih podatkov. Pravica do dostopa, posodobitve ali izbrisa informacij, ki jih imamo o vas. Kadar koli je to mogoče, lahko dostopate do svojih osebnih podatkov, jih posodobite ali zahtevate izbris neposredno v razdelku z nastavitvami računa. Če teh dejanj ne morete izvesti sami, se obrnite na nas, da vam pomagamo. To vam omogoča tudi prejemanje kopije osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas.
 • Zahteve po popravku osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Imate pravico do popravka vseh nepopolnih ali netočnih podatkov, ki jih imamo o vas.
 • Ugovarjanje obdelavi vaših osebnih podatkov. Ta pravica obstaja, kadar se zanašamo na zakoniti interes kot pravno podlago za našo obdelavo in obstaja nekaj v vaši posebni situaciji, zaradi česar želite na tej podlagi ugovarjati naši obdelavi vaših osebnih podatkov. Prav tako imate pravico do ugovora, če obdelujemo vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja.
 • Zahteve po izbrisu vaših osebnih podatkov. Imate pravico zahtevati, da izbrišemo ali odstranimo osebne podatke, če ni utemeljenega razloga, da bi jih še naprej obdelovali.
 • Zahteve po prenosu vaših osebnih podatkov. Vam ali tretji osebi, ki ste jo izbrali, bomo posredovali vaše osebne podatke v strukturirani, pogosto uporabljeni, strojno berljivi obliki. Upoštevajte, da ta pravica velja samo za avtomatizirane informacije, za katere ste nam prvotno dali soglasje za uporabo ali kjer ste te podatke uporabili za sklenitev pogodbe z vami.
 • Umika svojega soglasja. Imate pravico, da umaknete svoje soglasje za uporabo vaših osebnih podatkov. Če prekličete svoje soglasje, vam morda ne bomo mogli omogočiti dostopa do nekaterih posebnih funkcij storitve.

Tehnologije sledenja in piškotki

Uporabljamo piškotke in podobne tehnologije sledenja za sledenje dejavnosti na naši storitvi in ​​shranjevanje določenih informacij. Uporabljene tehnologije sledenja so svetilniki, oznake in skripti za zbiranje in sledenje informacij ter za izboljšanje in analizo naše storitve. Tehnologije, ki jih uporabljamo, lahko vključujejo:

Piškotki ali piškotki brskalnika. Piškotek je majhna datoteka, nameščena na vaši napravi. Svojemu brskalniku lahko naročite, da zavrne vse piškotke ali navede, kdaj se piškotek pošlje. Vendar, če ne sprejmete piškotkov, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše storitve. Razen če niste prilagodili nastavitve brskalnika tako, da zavrača piškotke, lahko naša storitev uporablja piškotke.

Flash piškotki. Nekatere funkcije naše storitve lahko uporabljajo lokalno shranjene predmete (ali Flash piškotke) za zbiranje in shranjevanje informacij o vaših preferencah ali vaši dejavnosti v naši storitvi. Flash piškotkov ne upravljajo iste nastavitve brskalnika kot tiste, ki se uporabljajo za piškotke brskalnika. Za več informacij o tem, kako lahko izbrišete piškotke Flash, preberite "Kje lahko spremenim nastavitve za onemogočanje ali brisanje lokalnih predmetov v skupni rabi?" na voljo na https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html#main_Where_can_I_change_the_settings_for_disabling__or_deleting_local_shared_objects_

Spletni svetilniki. Nekateri deli naše storitve in naša e-poštna sporočila lahko vsebujejo majhne elektronske datoteke, znane kot spletni svetilniki (imenovane tudi jasne slike gif, oznake slikovnih pik in slike z enim slikovnim pikom), ki podjetju omogočajo, da na primer šteje uporabnike, ki so obiskali te strani ali odprl e-pošto in za druge povezane statistike spletnega mesta (na primer beleženje priljubljenosti določenega razdelka in preverjanje integritete sistema in strežnika).
Piškotki so lahko »trajni« ali »sejni« piškotki. Trajni piškotki ostanejo na vašem osebnem računalniku ali mobilni napravi, ko ste brez povezave, medtem ko se piškotki seje izbrišejo takoj, ko zaprete spletni brskalnik. Več o piškotkih: Uporaba piškotkov po brezplačnem pravilniku o zasebnosti.

Uporabljamo sejne in trajne piškotke za spodaj navedene namene:

Nujni / Bistveni piškotki

 • Vrsta: sejni piškotk
 • Upravlja: Mi
 • Namen: Ti piškotki so bistveni za zagotavljanje storitev, ki so na voljo prek spletnega mesta, in za uporabo nekaterih njegovih funkcij. Pomagajo pri preverjanju pristnosti uporabnikov in preprečevanju goljufive uporabe uporabniških računov. Brez teh piškotkov storitev, ki ste jih zahtevali, ni mogoče zagotoviti in te piškotke uporabljamo samo za zagotavljanje teh storitev.

Politika piškotkov / obvestilo o sprejemu piškotkov

 • Vrsta: trajni piškotki
 • Upravlja: Mi
 • Namen: Ti piškotki določajo, ali so uporabniki sprejeli uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Funkcionalni piškotki

 • Vrsta: trajni piškotki
 • Upravlja: Mi
 • Namen: Ti piškotki nam omogočajo, da si zapomnimo izbire, ki jih naredite, ko uporabljate spletno mesto, kot je zapomnitev vaših podatkov za prijavo ali jezikovne nastavitve. Namen teh piškotkov je zagotoviti vam bolj osebno izkušnjo in preprečiti, da bi morali vsakič, ko uporabljate spletno mesto, znova vnašati svoje nastavitve.

Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, in vaših izbirah glede piškotkov obiščite našo Politiko piškotkov.

Uporaba vaših osebnih podatkov

Podjetje lahko uporablja osebne podatke za naslednje namene:

 • Za zagotavljanje in vzdrževanje naše storitve, vključno s spremljanjem uporabe naše storitve.
 • Za upravljanje vašega računa: za upravljanje vaše registracije kot uporabnika storitve. Osebni podatki, ki jih posredujete, vam lahko omogočijo dostop do različnih funkcij storitve, ki so vam na voljo kot registriranemu uporabniku.
 • Za izvajanje pogodbe: razvoj, skladnost in prevzem pogodbe o nakupu izdelkov, artiklov ali storitev, ki ste jih kupili, ali katere koli druge pogodbe z nami prek storitve.
 • Za stik z vami: za stik z vami preko e-pošte, telefonskih klicev, SMS-ov ali drugih enakovrednih oblik elektronske komunikacije, kot so potisna obvestila mobilne aplikacije v zvezi s posodobitvami ali informativno komunikacijo v zvezi s funkcionalnostmi, izdelki ali pogodbenimi storitvami, vključno z varnostnimi posodobitvami, kadar je to potrebno ali razumno za njihovo izvajanje.
 • Da vam posredujemo novice, posebne ponudbe in splošne informacije o drugem blagu, storitvah in dogodkih, ki jih ponujamo, ki so podobni tistim, ki ste jih že kupili ali o katerih ste se pozanimali, razen če se odločite, da takšnih informacij ne boste prejemali.
 • Za upravljanje vaših zahtev: Za udeležbo in upravljanje vaših zahtev do nas.
 • Za poslovne prenose: vaše podatke lahko uporabimo za vrednotenje ali izvedbo združitve, odsvojitve, prestrukturiranja, reorganizacije, prenehanja ali druge prodaje ali prenosa nekaterih ali vseh naših sredstev, bodisi kot delujoče podjetje ali kot del stečaja, likvidacije, ali podoben postopek, v katerem so med prenesenimi sredstvi osebni podatki o uporabnikih naših storitev, ki jih imamo v naši lasti.
 • Za druge namene: Vaše podatke lahko uporabimo za druge namene, kot so analiza podatkov, prepoznavanje trendov uporabe, ugotavljanje učinkovitosti naših promocijskih kampanj ter vrednotenje in izboljšanje naše storitve, izdelkov, storitev, trženja in vaše izkušnje.

Vaše osebne podatke lahko delimo v naslednjih primerih:

 • S ponudniki storitev: Vaše osebne podatke lahko delimo s ponudniki storitev, da spremljamo in analiziramo uporabo naše storitve, da stopimo v stik z vami.
 • Za poslovne prenose: Vaše osebne podatke lahko delimo ali prenesemo v zvezi s kakršno koli združitvijo, prodajo sredstev podjetja, financiranjem ali prevzemom celotnega ali dela našega poslovanja ali med pogajanji o katerem koli drugem podjetju.
 • S podružnicami: Vaše podatke lahko delimo z našimi podružnicami, v tem primeru bomo od teh povezanih podjetij zahtevali, da spoštujejo to politiko zasebnosti. Povezane družbe vključujejo naše matično podjetje in vse druge hčerinske družbe, partnerje v skupnem vlaganju ali druga podjetja, ki jih obvladujemo ali so pod skupnim nadzorom z nami.
 • S poslovnimi partnerji: Vaše podatke lahko delimo z našimi poslovnimi partnerji, da vam ponudimo določene izdelke, storitve ali promocije.
 • Z drugimi uporabniki: ko delite osebne podatke ali kako drugače komunicirate na javnih površinah z drugimi uporabniki, si lahko te informacije ogledajo vsi uporabniki in se lahko javno distribuirajo zunaj. Če komunicirate z drugimi uporabniki ali se registrirate prek storitve družabnih medijev tretjih oseb, lahko vaši stiki v storitvi družbenih medijev tretjih oseb vidijo vaše ime, profil, slike in opis vaše dejavnosti. Podobno si bodo drugi uporabniki lahko ogledali opise vaše dejavnosti, komunicirali z vami in si ogledali vaš profil.
 • Z vašim soglasjem: Vaše osebne podatke lahko razkrijemo za kakršne koli druge namene z vašim soglasjem.
 • Hranjenje vaših osebnih podatkov
 • Podjetje bo hranilo vaše osebne podatke samo toliko časa, kolikor je potrebno za namene, določene v tej politiki zasebnosti. Vaše osebne podatke bomo hranili in uporabljali v obsegu, ki je potreben za izpolnjevanje naših pravnih obveznosti (na primer, če moramo vaše podatke hraniti v skladu z veljavno zakonodajo), reševati spore in uveljavljati naše pravne sporazume in politike.

Podjetje bo hranilo tudi podatke o uporabi za namene interne analize. Podatki o uporabi se praviloma hranijo krajši čas, razen kadar se ti podatki uporabljajo za krepitev varnosti ali izboljšanje funkcionalnosti Naše storitve ali smo zakonsko zavezani, da te podatke hranimo dlje časa.

Prenos vaših osebnih podatkov

Vaši podatki, vključno z osebnimi podatki, se obdelujejo v poslovnih pisarnah družbe in na vseh drugih mestih, kjer se nahajajo stranke, ki so vključene v obdelavo. To pomeni, da se te informacije lahko prenesejo na računalnike, ki se nahajajo zunaj vaše države, province, države ali druge vladne jurisdikcije, in jih hranijo na njih, kjer se zakoni o varstvu podatkov lahko razlikujejo od zakonov v vaši jurisdikciji.

Vaše soglasje s to politiko zasebnosti, ki ji sledi vaša predložitev takšnih informacij, predstavlja vaše soglasje s tem prenosom.

Podjetje bo sprejelo vse razumno potrebne ukrepe za zagotovitev, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu s to politiko zasebnosti ter da do prenosa vaših osebnih podatkov ne bo prišlo v organizacijo ali državo, razen če ni vzpostavljen ustrezen nadzor, vključno z varnostjo Vaši podatki in drugi osebni podatki.

Razkritje vaših osebnih podatkov

Poslovne transakcije

Če je podjetje vključeno v združitev, prevzem ali prodajo sredstev, se lahko vaši osebni podatki prenesejo. Obvestili vas bomo, preden bodo vaši osebni podatki preneseni in zanje velja druga politika zasebnosti.

Organi pregona

V določenih okoliščinah se lahko od družbe zahteva, da razkrije vaše osebne podatke, če to zahteva zakon ali kot odgovor na veljavne zahteve javnih organov (npr. sodišča ali vladne agencije).

Druge zakonske zahteve

Podjetje lahko razkrije vaše osebne podatke v dobri veri, da je takšno dejanje potrebno za:

 • Upoštevajte zakonsko obveznost
 • Ščiti in braniti pravice ali lastnino podjetja
 • Preprečiti ali raziskati morebitne kršitve v zvezi s storitvijo
 • Zaščitite osebno varnost uporabnikov storitve ali javnosti
 • Zaščitite pred pravno odgovornostjo
 • Varnost vaših osebnih podatkov
 • Varnost vaših osebnih podatkov nam je pomembna, vendar ne pozabite, da noben način prenosa preko interneta ali način elektronskega shranjevanja ni 100 % varen. Čeprav si prizadevamo uporabiti komercialno sprejemljiva sredstva za zaščito vaših osebnih podatkov, ne moremo zagotoviti njihove popolne varnosti.

Zasebnost otrok

Naša storitev ne obravnava nikogar, mlajšega od 13 let. Zavestno ne zbiramo osebnih podatkov od nikogar, mlajšega od 13 let. Če ste starš ali skrbnik in se zavedate, da nam je vaš otrok posredoval osebne podatke, prosimo kontaktiraj nas. Če izvemo, da smo zbrali osebne podatke od kogar koli, mlajšega od 13 let, brez preverjanja privolitve staršev, sprejmemo ukrepe za odstranitev teh podatkov iz naših strežnikov.

Če se moramo zanašati na privolitev kot pravno podlago za obdelavo vaših podatkov in vaša država zahteva soglasje starša, lahko zahtevamo soglasje vašega starša, preden te podatke zberemo in uporabimo.

Povezave do drugih spletnih mest

Naša storitev lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki jih ne upravljamo mi. Če kliknete povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na spletno mesto te tretje osebe. Močno vam svetujemo, da preberete politiko zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

Nimamo nadzora in ne prevzemamo nobene odgovornosti za vsebino, politike zasebnosti ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb.

Spremembe te politike zasebnosti

Svojo politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo. O vseh spremembah vas bomo obvestili z objavo nove politike zasebnosti na tej strani.

O tem vas bomo obvestili po e-pošti in/ali vidnem obvestilu v naši storitvi, preden bo sprememba začela veljati, in posodobili datum »Zadnje posodobljeno« na vrhu tega pravilnika o zasebnosti.

Svetujemo vam, da redno pregledujete to politiko zasebnosti glede morebitnih sprememb. Spremembe te politike zasebnosti veljajo, ko so objavljene na tej strani.

Kontaktiraj nas

Če imate kakršna koli vprašanja o tej politiki zasebnosti, nas lahko kontaktirate:

Po elektronski pošti: sigledal@gmail.com