Razvedrilo

Križanka Anton Tomaž Linhart

Eden drug'mu ogenj dajmo!

Križanka Ivan Cankar

»Malo mi je mar, da iščete v mojih spisih samo sanjarske vsebine in različnih ekstravaganc … svoje sanje sem doživel, ljudi, ki jih opisujem, sem ljubil in sovražil in študiral; kar je v mojih novelah izmišljenega, je samo okvir. (…) Razloček med mojimi in Tavčarjevimi neverjetnostmi pa je velik: – on ni doživel ničesar, o čemer je pisal, jaz sem doživel vse, o čemer ­govorim.« (Iz pisma Govekarju l. 1899)

Križanka Prejemnice in prejemniki Borštnikovega prstana

Bratko Kreft je leta 1971 zapisal: Kar pomeni Linhart v zgodovini in za razvoj naše dramatike, to pomeni Borštnik za odrsko umetnost, zlasti za igralsko.

Križanka Dare Valič, prejemnik Borštnikovega prstana 2016

"Današnji slavljenec, igralec Dare Valič, je nedvomno velika igralska osebnost, ki sveta slovenskega gledališča ni obogatil samo s fascinantnim nizom prepoznavnih karakternih vlog, temveč s svojim značajem kot takim, z edinstvenim igralskim obrazom, ki se je že neizbrisno zapisal v naš spomin."

Križanka Nagrajenci Tedna slovenske drame

Teden slovenske drame je osrednji festival uprizoritev slovenskih dramskih besedil, ki ga vsako leto s podporo ministrstva za kulturo in mestne občine Kranj organizira Prešernovo gledališče Kranj.

Križanka Nagrajenci festivala Dnevi komedije

Križanka je nastala ob jubilejnih 25. Dnevih komedije, marca 2016.

Križanka Hamlet

Križanka Hamlet je nastala v sodelovanju Slovenskega gledališkega inštituta (SLOGI) in osrednjega portala slovenskega gledališča, SiGledal.