Andrejka Markočič Šušmelj, 28. 10. 2020

Pismo mojima plesalcema Nastji in Michalu (MN Dance Company)

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Andrejka Markočič Šušmelj piše plesalcema Nastji Bremec Rynia in Michalu Rynii.
:
:

Foto: Urška Boljkovac

Draga moja, letos praznujeta desetletnico ustvarjanja. V Novi Gorici smo imeli srečo, da smo vajino produkcijo De-set na velikem odru SNG doživeli, jo skupaj z vama podoživeli in se vanjo vživeli. Ljubljanska premiera v Cankarjevem domu vama zaradi višjih sil nenehno uhaja, a vem, da vama ne bo ušla. In takrat bo popolna, kot je popoln vajin ples. Gledalce osupljata, ko se vajina dvojina zlije v ednino.

Vem, da sedaj ne mirujeta, ampak že snujeta nove projekte, s katerimi nas bosta navduševala in nam predajala – ples, umetnost, ljubezen, božanskost.

- Andrejka Markočič Šušmelj

Michal Rynia, MN Dance Company, Koronavirus, Nastja Bremec Rynia

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Povezani dogodki

Nejc Rožman Ivančič, 27. 10. 2020
Pismo moji igralki Nataši Barbari Gračner
Samanta Kobal, 28. 10. 2020
Pismo dramaturgu
Urška Bračko, 27. 10. 2020
Pismo mojim igralcem in igralkam
Jerca Polc, 27. 10. 2020
Pismo mojemu igralcu Vitu Weisu
Maja Kovač, 28. 10. 2020
Pismo moji igralki Evi Jesenovec
Mojca Petaros, 29. 10. 2020
Pismo mojemu igralcu Klemnu Slakonji
Lana Krmelj, 29. 10. 2020
Pismo moji igralki Poloni Juh
Luka Polc, 30. 10. 2020
Pismo moji igralki Nini Ivanišin
Janja Majcen, 31. 10. 2020
Pismo vsem slovenskim gledališčnikom