Luka Polc, 30. 10. 2020

Pismo moji igralki Nini Ivanišin

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalec Luka Polc piše igralki Nini Ivanišin.
:
:

Nina Ivanišin / Foto: Peter Uhan

Ne spomnim se, kdaj sem vas prvič videl na odru. Spomnim se samo, da sem vas opazoval v vlogi Lojzke v Cankarjevih Hlapcih in si mislil: »Pismo, res dobro igra! Res!« In potem znova iste misli, ko ste igrali Nežko. Ob Antigoni sem bil še nekaj časa po koncu dobesedno prikovan na stol, 2020 pa je tako ali tako mojstrovina brez primere. Nazadnje sem vas tik pred zaprtjem gledališč ujel v Mali drami, kjer ste s skupaj z Vitom Weisom na oder postavili eno zame najboljših dramskih iger, kar sem jih videl, Pljuča. Ko sem stopil v dvorano, mi je od navdušenja in občudovanja zastal dih. Tako blizu. Tako blizu, da sem čutil vsako emocijo, vsak gib, vsak vzdih, in vsaka izrečena beseda mi je poslala mravljince po telesu. Vaša igra me je začarala, in to samo z glasom in besedami. Celotna predstava je bila katarzično doživetje.

To je tisto, kar vas v mojih očeh dela tako izjemno. V vsakem vašem dejanju na odru in v vsaki izrečeni besedi je čutiti ljubezen, ki jo gojite do gledališča in umetnosti. Besede zvenijo tako preprosto in gibi so tako elegantni. Vse skupaj je kot čudovita umetnina, zapletena kompozicija in preprosta pesem, vse v enem. V vas zagotovo vidim svoj navdih in željo, da bi tudi sam kdaj znal umetnost utelesiti vsaj pol tako dobro, kot to počnete vi.

Hvala vam za vsako predstavo in ves trud, ki ga vi in vsi preostali igralci vlagate v to, da slovenska kultura živi naprej.

- Luka Polc

Koronavirus, Nina Ivanišin

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Povezani dogodki

Mojca Petaros, 29. 10. 2020
Pismo mojemu igralcu Klemnu Slakonji
Lana Krmelj, 29. 10. 2020
Pismo moji igralki Poloni Juh
Jerca Polc, 27. 10. 2020
Pismo mojemu igralcu Vitu Weisu
Maja Kovač, 28. 10. 2020
Pismo moji igralki Evi Jesenovec
Andrejka Markočič Šušmelj, 28. 10. 2020
Pismo mojima plesalcema Nastji in Michalu (MN Dance Company)
Janja Majcen, 31. 10. 2020
Pismo vsem slovenskim gledališčnikom
Anja Grmovšek, 31. 10. 2020
Pismo igralcem in igralkam
Benedikt Ličen, 1. 11. 2020
Pismo "igralki" Simoni Semenič
Mija Kramar, 1. 11. 2020
Pismo gledališču