Nejc Rožman Ivančič, 27. 10. 2020

Pismo moji igralki Nataši Barbari Gračner

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalec Nejc Rožman Ivančič piše igralki Nataši Barbari Gračner.
:
:

Foto: Peter Uhan

Cenjena Igralka Nataša Barbara Gračner,

zahvaljujem se Vam za utelesitev izjemnih likov, vse od Carmen do Emmi, ki so zaznamovali moj kratki gledalski filmsko-gledališki vek. Zame vseskozi ostajate idealna Igralka, ki lahko ne le odigra katerokoli vlogo, temveč tudi postane katerakoli (fiktivna) oseba, kakor da ji sploh ne bi bilo treba igrati. Nazadnje sem bil povsem očaran nad dvema zelo različnima vlogama, ki ste jima vdahnili dušo: Regine Gianelli iz Santanellijeve Kraljice matere in Emmi iz uprizoritve Ali: Strah ti pojé dušo. Tako različni vlogi in tako veličastna levitev! Od povnanjeno ekspresivne gledališke groteske do filmsko ponotranjene umirjenosti, ko je trzljaj na vašem obrazu povedal več kot milijone gest. Ob Emmi nismo bili več prepričani, ali smo v gledališču ali v filmu. Ah ... bili smo ob Emmi, ki je bila ona sama, oseba, kot da nima avtorja.

Želim si, da bi se drama iz sveta kmalu premaknila na oder, na njem pa bi si želel videti še v mnogih vlogah kraljevati prav Vas, moja draga najljubša Igralka Nataša Barbara Gračner. Kraljica Igralka.

- Nejc Rožman Ivančič

Koronavirus, Nataša Barbara Gračner

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Povezani dogodki

Živa Matevc, 26. 10. 2020
Pismo moji igralki Nini Rakovec
Anja Pirnat, 25. 10. 2020
Pismo moji igralki Nini Ivanišin
Martina Malinovič, 25. 10. 2020
Pismo slovenskim kulturnikom
Gaja Velušček, 24. 10. 2020
Pismo gledališki hiši SNG Nova Gorica
Samanta Kobal, 28. 10. 2020
Pismo dramaturgu
Urška Bračko, 27. 10. 2020
Pismo mojim igralcem in igralkam
Jerca Polc, 27. 10. 2020
Pismo mojemu igralcu Vitu Weisu
Maja Kovač, 28. 10. 2020
Pismo moji igralki Evi Jesenovec
Andrejka Markočič Šušmelj, 28. 10. 2020
Pismo mojima plesalcema Nastji in Michalu (MN Dance Company)
Nataša Barbara Gračner, 5. 12. 2020
Zapisi iz brloga: Nataša Barbara Gračner
Nejc Rožman Ivančič, 15. 5. 2013
Mojster in Margareta (četudi mrtva) živita dalje
Nejc Rožman Ivančič, 18. 8. 2017
Nejc Rožman Ivančič bere sodobno slovensko dramo