Mojca Petaros, 29. 10. 2020

Pismo mojemu igralcu Klemnu Slakonji

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Mojca Petaros piše igralcu Klemenu Slakonji.
:
:

Klemen Slakonja / Foto: Peter Uhan

Dragi Klemen Slakonja,

vaše ustvarjanje sem prvič spoznala pred leti, ko sem bila še v srednji šoli; s sošolkami smo med odmorom ob brskanju po youtubu čisto slučajno naletele na eno od vaših glasbenih parodij iz serije Je Bella Cesta, in ker nas je videoposnetek neskončno nasmejal, smo kliknile še na enega in zatem še enega … Zdaj sem si najbrž že ogledala vse, kar je objavljenega na vašem youtube kanalu. Je eden tistih kanalov, h kateremu se rada vračam, ko sem žalostna, ko imam slab dan in bi se rada malo razvedrila … Tudi v času spomladanske omejitve gibanja, ki sem jo preživljala v Španiji, kjer so bili ukrepi zelo strogi, mi je bil vaš izvrstni humor v uteho.

Spoznala sem vas torej preko vašega internetnega ustvarjanja; ko sem malo kasneje odkrila, da ste član ljubljanske Drame, me to ni prav nič presenetilo, saj je bil vaš vsestranski talent igralskega in glasbenega umetnika očiten. V živo na odrskih deskah sem vas prvič videla v predstavi Inventura v Mali drami, ki me je prevzela zaradi celotne igralske zasedbe pa tudi zaradi odličnega in zelo aktualnega besedila Vesne Hauschild. V vlogi neusmiljenega Marcela ste bili odlični. Ko sem se kasneje vračala v Dramo, sem bila vedno vesela, če sem med nastopajočimi prebrala tudi vaše ime; moja visoka pričakovanja ste vedno izpolnili.

Skrbelo me je, da vas po izstopu iz Draminega ansambla ne bom mogla več gledati na odru, a nato sem kupila vstopnice za koncert z Big Bandom v Kinu Šiška in od takrat komaj čakam, da vas bom imela priložnost poslušati v živo. Obenem pa upam, da nas boste še pred tem razveselili s kakšno novo objavo na youtubu, ki jo že predolgo pričakujem: ne smete podcenjevati moči, ki jo imata dobra glasba in predvsem humor, da v teh čudnih in težkih časih spravita ljudi v dobro voljo.

Lepo vas pozdravlja in vam želi veliko ustvarjalnega navdiha, predvsem pa zdravja,
vaša oboževalka Mojca

Koronavirus, Klemen Slakonja

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Povezani dogodki

Samanta Kobal, 28. 10. 2020
Pismo dramaturgu
Urška Bračko, 27. 10. 2020
Pismo mojim igralcem in igralkam
Jerca Polc, 27. 10. 2020
Pismo mojemu igralcu Vitu Weisu
Maja Kovač, 28. 10. 2020
Pismo moji igralki Evi Jesenovec
Andrejka Markočič Šušmelj, 28. 10. 2020
Pismo mojima plesalcema Nastji in Michalu (MN Dance Company)
Lana Krmelj, 29. 10. 2020
Pismo moji igralki Poloni Juh
Luka Polc, 30. 10. 2020
Pismo moji igralki Nini Ivanišin
Janja Majcen, 31. 10. 2020
Pismo vsem slovenskim gledališčnikom
Anja Grmovšek, 31. 10. 2020
Pismo igralcem in igralkam