Pismo moji igralki Nataši Barbari Gračner

Avtor: Nejc Rožman Ivančič

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalec Nejc Rožman Ivančič piše igralki Nataši Barbari Gračner.


Foto: Peter Uhan

Cenjena Igralka Nataša Barbara Gračner,

zahvaljujem se Vam za utelesitev izjemnih likov, vse od Carmen do Emmi, ki so zaznamovali moj kratki gledalski filmsko-gledališki vek. Zame vseskozi ostajate idealna Igralka, ki lahko ne le odigra katerokoli vlogo, temveč tudi postane katerakoli (fiktivna) oseba, kakor da ji sploh ne bi bilo treba igrati. Nazadnje sem bil povsem očaran nad dvema zelo različnima vlogama, ki ste jima vdahnili dušo: Regine Gianelli iz Santanellijeve Kraljice matere in Emmi iz uprizoritve Ali: Strah ti pojé dušo. Tako različni vlogi in tako veličastna levitev! Od povnanjeno ekspresivne gledališke groteske do filmsko ponotranjene umirjenosti, ko je trzljaj na vašem obrazu povedal več kot milijone gest. Ob Emmi nismo bili več prepričani, ali smo v gledališču ali v filmu. Ah ... bili smo ob Emmi, ki je bila ona sama, oseba, kot da nima avtorja.

Želim si, da bi se drama iz sveta kmalu premaknila na oder, na njem pa bi si želel videti še v mnogih vlogah kraljevati prav Vas, moja draga najljubša Igralka Nataša Barbara Gračner. Kraljica Igralka.

- Nejc Rožman Ivančič


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/pismo-moji-igralki-natasi-barbari-gracner