Živa Matevc, 26. 10. 2020

Pismo moji igralki Nini Rakovec

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Živa Matevc piše igralki Nini Rakovec.
:
:

Nina Rakovec / Foto: Barbara Čeferin

Ko sem bila mlajša, okoli deset, dvanajst let, sem šla z mami pogosto v gledališče. Mogočne scene, lepe obleke in strastna čustva igralcev so me vedno prevzeli. Spomnim se predstave na Mali sceni MGL Cafe Dada. Gledalci smo sedeli za mizami, vse skupaj je bilo videti kot nekakšna kavarna oz. skoraj bar in igralci so se premikali med nami. Najbolj živo se spomnim prav Nine Rakovec v vlogi Emmy, kmalu po začetku me je opazila in dobila sem kartico z Emmyjinim podpisom za spomin. To je bilo prvič, da me je kateri od igralcev opazil v občinstvu, zato se mi je dogodek posebej vtisnil v spomin, čeprav je bil le del igre. Od takrat sem Nino videla še v mnogih drugih predstavah in definitivno je postala ena mojih najljubših igralk na slovenski sceni. Po njeni zaslugi je MGL moje najljubše gledališče. Zares pogrešam večere, ko sedim med gledalci in nestrpno čakam, da se zavesa dvigne in predstava začne. Najbolj pa pogrešam navdušenje, ki ga čutim pred začetkom iger, v katerih igra Nina.

- Živa Matevc

Koronavirus, Nina Rakovec

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Povezani dogodki

Mihaela Lozar, 20. 10. 2020
Pismo moji igralki Barbari Cerar
Ana Gabrovec, 20. 10. 2020
Pismo mojemu igralcu Mihi Bezeljaku
Gaja Velušček, 24. 10. 2020
Pismo gledališki hiši SNG Nova Gorica
Anja Pirnat, 25. 10. 2020
Pismo moji igralki Nini Ivanišin
Martina Malinovič, 25. 10. 2020
Pismo slovenskim kulturnikom
Nejc Rožman Ivančič, 27. 10. 2020
Pismo moji igralki Nataši Barbari Gračner
Samanta Kobal, 28. 10. 2020
Pismo dramaturgu
Urška Bračko, 27. 10. 2020
Pismo mojim igralcem in igralkam
Jerca Polc, 27. 10. 2020
Pismo mojemu igralcu Vitu Weisu