Dragica Onič, 30. 3. 2021

Pismo SNG Maribor

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Dragica Onič: "Vemo, da se trudite za nas, vendar pa virtualnost ni tisto, kar bi lahko nadomestilo pravo okolje, tj. oder, prostor za orkester in dvorano, kar bi lahko nadomestilo živo besedo, glasbo in aplavz, pa ne nazadnje tudi srečanja dolgoletnih prijateljev v kratkih odmorih." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Foto: Pixabay

Spoštovani vsi zaposleni v SNG Maribor, vsi, ki s tem gledališčem živite, in vsi, ki z njim občasno sodelujete,

vaša abonentka sem že 62 let. Začelo se je v gimnazijskih letih. Pozneje sta se mi pridružila še mož in sin, potem pa še snaha in vnukinja. Vsi imamo radi gledališče in ga v tem nenavadnem času zelo pogrešamo. Vemo, da se trudite za nas, vendar pa virtualnost ni tisto, kar bi lahko nadomestilo pravo okolje, tj. oder, prostor za orkester in dvorano, kar bi lahko nadomestilo živo besedo, glasbo in aplavz, pa ne nazadnje tudi srečanja dolgoletnih prijateljev v kratkih odmorih.

Želimo, da zdržite. Mi pa vam bomo ostali zvesti.

- Dragica Onič

SNG Maribor, Koronavirus

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Nina Gradič Planko, 21. 3. 2021
Pismo Janezu Škofu
Tjaša Mohar, 29. 3. 2021
Pismo SNG Maribor
Metka Dedakovič, 22. 3. 2021
Pismo gledališču
Aleš Čeh, 8. 4. 2021
Pismo vaškim gledališkim skupinam
Dragica Haramija, 8. 4. 2021
Pismo umetnosti in umetnikom
Drago Meglič, 10. 4. 2021
Pismo Jerneju Šugmanu
J. J., 7. 4. 2021
Pismo Tednu slovenske drame