Tjaša Mohar, 29. 3. 2021

Pismo SNG Maribor

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Tjaša Mohar: "Veselimo se dneva, ko bodo naši hrami umetnosti spet lahko odprli svoja vrata." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Foto: Pixabay

Hvala vsej ekipi SNG Maribor, da s spletnimi dogodki v naše domove vnašate vsaj kanček tiste kulture, ki nam je bila še ne tako davno tako lahko dostopna, da smo jo jemali že kar za samoumevno. Gledališča bodo preživela to epidemijo, še hujše so – Shakespeare je nekaj svojih najboljših del ustvaril prav v času kuge. Veselimo se dneva, ko bodo naši hrami umetnosti spet lahko odprli svoja vrata.

- Tjaša Mohar

SNG Maribor, Koronavirus

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Nina Cijan, 18. 3. 2021
Pismo gledališču
Nina Gradič Planko, 21. 3. 2021
Pismo Janezu Škofu
Metka Dedakovič, 22. 3. 2021
Pismo gledališču
Vid Palčnik, 17. 3. 2021
Pismo Branku Završanu
Dragica Onič, 30. 3. 2021
Pismo SNG Maribor
Aleš Čeh, 8. 4. 2021
Pismo vaškim gledališkim skupinam
Dragica Haramija, 8. 4. 2021
Pismo umetnosti in umetnikom
J. J., 7. 4. 2021
Pismo Tednu slovenske drame