Nina Gradič Planko, 21. 3. 2021

Pismo Janezu Škofu

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Nina Gradič Planko: "Takšna veličina, v meni pa odzvanjajo drobci – a so močni in živi in najlažje spregovorijo v poeziji." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Janez Škof / Foto: Duško Miljanić, arhiv SNG Drama Ljubljana

Takšna veličina, v meni pa odzvanjajo drobci – a so močni in živi in najlažje spregovorijo v poeziji. Z vsem spoštovanjem in dovoljenjem za to, kar se mi je zapisalo. Ter z željo, da bomo kmalu nazaj skupaj poživljeni.

Glas, ki buči in enako glasno molči.
Roke, ki znajo prijeti za delo.
Srce, ki verjame v človeka.
Oči, ki se ne umikajo.
Hoja, ki nosi.
Korak, ki gre.
Duša, ki je.
Človek.
Zdrži.
Smeh.
Jok.
Jo!
O!

- Nina Gradič Planko

Janez Škof, Koronavirus

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Metka Dedakovič, 22. 3. 2021
Pismo gledališču
Tjaša Mohar, 29. 3. 2021
Pismo SNG Maribor
Dragica Onič, 30. 3. 2021
Pismo SNG Maribor