Božidar Flajšman, 30. 1. 2021

Pismo moji igralki Vesni Jevnikar

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Božidar Flajšman: "V teh koronačasih, ko aktualna vlada še posebej prezira kulturo in umetnost, želim sporočiti igralki Vesni Jevnikar pa tudi vsem drugim igralkam in igralcem, da so me velikokrat očarali s svojimi igralskimi dosežki, s katerimi so dostojno ohranjali dostojanstvo posameznika in tudi celotne skupnosti." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:
foto: Mare Mutić, Prešernovo gledališče Kranj
foto: Mare Mutić, Prešernovo gledališče Kranj
foto: Mare Mutić, Prešernovo gledališče Kranj
foto: Mare Mutić, Prešernovo gledališče Kranj
foto: Mare Mutić, Prešernovo gledališče Kranj
foto: Mare Mutić, Prešernovo gledališče Kranj

V teh koronačasih, ko aktualna vlada še posebej prezira kulturo in umetnost, želim sporočiti igralki Vesni Jevnikar pa tudi vsem drugim igralkam in igralcem, da so me velikokrat očarali s svojimi igralskimi dosežki, s katerimi so dostojno ohranjali dostojanstvo posameznika in tudi celotne skupnosti. Vesna je denimo svojo vlogo v projektu o izbrisanih z naslovom 25.671, ki so ga leta 2013 igrali v Prešernovem gledališču v Kranju, prepričljivo odigrala in v meni ponovno sprožila razmišljanja o nedopustnih in za slovensko državo sramotnih dejanjih. Danes se skuša pod krinko epidemije pospešeno izbrisati kulturo/umetnost in Slovenijo spremeniti v zatohlo, nazadnjaško podalpsko provinco. Temu se je treba upreti in ne dvomim, da bodo čast te države reševale tudi igralke in igralci. Vesna, o tem to sem prepričan.  

- Božidar Flajšman 

Vesna Jevnikar, Koronavirus

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Povezani dogodki

Mojca Belak, 23. 1. 2021
Pismo mojemu igralcu Žigi Udirju
Teja Goli, 29. 1. 2021
Pismo gledališkim improvizatorjem
Liza Privošnik, 25. 1. 2021
Pismo SNG Opera in balet Ljubljana
Aleš Vaupotič, 1. 2. 2021
Pismo mojemu igralcu
Samanta Kobal, 2. 2. 2021
Pismo moji dragi igralki Marjuti Slamič
Anja Oset, 9. 2. 2021
Pismo moji igralki Poloni Juh
Andreja Drašler, 3. 2. 2021
Pismo ekipi predstave Vsi junaki zbrani
Vesna Jevnikar, 10. 2. 2021
Zapisi iz brloga: Vesna Jevnikar