Liza Privošnik, 25. 1. 2021

Pismo SNG Opera in balet Ljubljana

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Liza Privošnik: "V tem čudnem času ne pozabite, da ste enkratni in neponovljivi in da ljudje komaj čakamo, da se zopet vidimo!" – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Foto: Pixabay

Spoštovani igralci, plesalci, montažerji, lutkarji, pisatelji, scenografi, prodajalci vstopnic in vsi preostali zaposleni v SNG Opera balet Ljubljana!

Skozi vrata vaše »hiše« sem prvič stopila pred skoraj 12 leti, ko smo si z družino prišli ogledat Božično zgodbo – Hrestač. Že sprejem v hišo je bil čaroben: vstopnice, luči, hostese, toplo vzdušje, družine v pričakovanju lepega večera ... Kot v pravljici.

Ko sem bila zadnja leta na univerzi, sem večkrat odšla na oddih iz realnega sveta v vaš čarobni ambient in na čudovite predstave.

Leta 2020 sem si januarja naredila načrt, katere predstave so na mojem seznamu želja, a žal zaradi situacije, ki je doletela svet, izpeljava seveda ni bila uresničljiva. Kljub temu je veliko lepih spominov z mano do takrat, ko se bodo vaša vrata spet odprla.

Vem, da je to vaša služba, vaš vir preživetja, in da še zdaleč ni vedno vse tako lepo, kot je videti na kakšni premieri, da je za vsem tem bliščem in briljantnimi predstavami ogromno dela, truda in odrekanja – za to se vam iskreno zahvaljujem. Zahvaljujem se vam, da ste mi omogočili svet, v katerem pozabim vsakodnevne skrbi sveta in se predam čarovniji.

V tem čudnem času ne pozabite, da ste enkratni in neponovljivi in da ljudje komaj čakamo, da se spet vidimo!

Srečno in ostanite zdravi.

- Liza Privošnik

SNG Opera in balet Ljubljana

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Mojca Belak, 23. 1. 2021
Pismo mojemu igralcu Žigi Udirju
Magda Lojk, 14. 1. 2021
Pismo igralcem
Neja Čop, 22. 1. 2021
Pismo kolektivu SNG Drama Ljubljana
Teja Goli, 29. 1. 2021
Pismo gledališkim improvizatorjem
Božidar Flajšman, 30. 1. 2021
Pismo moji igralki Vesni Jevnikar
Aleš Vaupotič, 1. 2. 2021
Pismo mojemu igralcu