Aleš Vaupotič, 1. 2. 2021

Pismo mojemu igralcu

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Aleš Vaupotič: "Priporočam Fausta. Ne vem. Skratka, čakam na nove predstave, vendar bi si jih želel ogledati v sproščenem vzdušju." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Foto: Pixabay

Stari,

zadnjič sem ti rekel, da mi ni do tega, da bi šel zdaj v teater. Nisi bil vesel. Prav tako še nisem pregledal stvari, ki si mi jih poslal že dolgo tega. Vendar to ne pomeni, da se s tem ne ukvarjam. Ne nastopam na odru, vendar si predstavljam, da manj nastopanja ni v redu. Telekonferenčni stik s študenti je slabo nadomestilo, tako da vsaj delno razumem situacijo. Opazil sem, da v času dela od doma preberem precej več, literature in teorije – morda je to dobro tudi za gledališčnike? Priporočam Fausta. Ne vem. Skratka, čakam na nove predstave, vendar bi si jih želel ogledati v sproščenem vzdušju. V Trstu so jeseni načrtovali izobraževanje na prostem …

- Aleš Vaupotič

Koronavirus

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Teja Goli, 29. 1. 2021
Pismo gledališkim improvizatorjem
Božidar Flajšman, 30. 1. 2021
Pismo moji igralki Vesni Jevnikar
Liza Privošnik, 25. 1. 2021
Pismo SNG Opera in balet Ljubljana
Samanta Kobal, 2. 2. 2021
Pismo moji dragi igralki Marjuti Slamič
Anja Oset, 9. 2. 2021
Pismo moji igralki Poloni Juh
Andreja Drašler, 3. 2. 2021
Pismo ekipi predstave Vsi junaki zbrani
K. F. G., 4. 2. 2021
Pismo režiserju Tinu Grabnarju
Katja, 5. 2. 2021
Pismo igralcem