Teja Goli, 29. 1. 2021

Pismo gledališkim improvizatorjem

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Teja Goli: "Upam, da vaša domišljija, igrivost in spontanost živijo in se razvijajo še naprej, tudi zunaj gledališč." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Foto: Pixabay

V teh težkih časih bi rada nekaj besed spodbude namenila vsem igralcem, še posebej pa bi izpostavila improvizacijsko skupnost, na katero mnogi pozabljajo.

Upam, da vaša domišljija, igrivost in spontanost še naprej živijo in se razvijajo, tudi zunaj gledališč.

Ko se boste lahko vrnili na odrske deske, stopnišča, plesišča in vsa druga impro prizorišča, pa se veselim ponovne iskrenosti, smeha in prisotnosti v skupnem trenutku.

- Teja Goli

Koronavirus

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Mojca Belak, 23. 1. 2021
Pismo mojemu igralcu Žigi Udirju
Liza Privošnik, 25. 1. 2021
Pismo SNG Opera in balet Ljubljana
Neja Čop, 22. 1. 2021
Pismo kolektivu SNG Drama Ljubljana
Božidar Flajšman, 30. 1. 2021
Pismo moji igralki Vesni Jevnikar
Aleš Vaupotič, 1. 2. 2021
Pismo mojemu igralcu
Samanta Kobal, 2. 2. 2021
Pismo moji dragi igralki Marjuti Slamič
Anja Oset, 9. 2. 2021
Pismo moji igralki Poloni Juh