Pismo mojemu igralcu Klemnu Slakonji

Avtor: Mojca Petaros

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Mojca Petaros piše igralcu Klemenu Slakonji.


Klemen Slakonja / Foto: Peter Uhan

Dragi Klemen Slakonja,

vaše ustvarjanje sem prvič spoznala pred leti, ko sem bila še v srednji šoli; s sošolkami smo med odmorom ob brskanju po youtubu čisto slučajno naletele na eno od vaših glasbenih parodij iz serije Je Bella Cesta, in ker nas je videoposnetek neskončno nasmejal, smo kliknile še na enega in zatem še enega … Zdaj sem si najbrž že ogledala vse, kar je objavljenega na vašem youtube kanalu. Je eden tistih kanalov, h kateremu se rada vračam, ko sem žalostna, ko imam slab dan in bi se rada malo razvedrila … Tudi v času spomladanske omejitve gibanja, ki sem jo preživljala v Španiji, kjer so bili ukrepi zelo strogi, mi je bil vaš izvrstni humor v uteho.

Spoznala sem vas torej preko vašega internetnega ustvarjanja; ko sem malo kasneje odkrila, da ste član ljubljanske Drame, me to ni prav nič presenetilo, saj je bil vaš vsestranski talent igralskega in glasbenega umetnika očiten. V živo na odrskih deskah sem vas prvič videla v predstavi Inventura v Mali drami, ki me je prevzela zaradi celotne igralske zasedbe pa tudi zaradi odličnega in zelo aktualnega besedila Vesne Hauschild. V vlogi neusmiljenega Marcela ste bili odlični. Ko sem se kasneje vračala v Dramo, sem bila vedno vesela, če sem med nastopajočimi prebrala tudi vaše ime; moja visoka pričakovanja ste vedno izpolnili.

Skrbelo me je, da vas po izstopu iz Draminega ansambla ne bom mogla več gledati na odru, a nato sem kupila vstopnice za koncert z Big Bandom v Kinu Šiška in od takrat komaj čakam, da vas bom imela priložnost poslušati v živo. Obenem pa upam, da nas boste še pred tem razveselili s kakšno novo objavo na youtubu, ki jo že predolgo pričakujem: ne smete podcenjevati moči, ki jo imata dobra glasba in predvsem humor, da v teh čudnih in težkih časih spravita ljudi v dobro voljo.

Lepo vas pozdravlja in vam želi veliko ustvarjalnega navdiha, predvsem pa zdravja,
vaša oboževalka Mojca


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/pismo-mojemu-igralcu-klemnu-slakonji