Tamara Šmit, 10. 11. 2020

Pismo igralcu Primožu Bezjaku

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Tamara Šmit piše igralcu Primožu Bezjaku.
:
:

Primož Bezjak / Foto: Žiga Koritnik

Ne spomnim se, ali je bila predstava Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! prva, v kateri sem vas videla na odru, spomnim pa se, da grem od takrat v gledališče še z večjim užitkom, če vem, da ste v igralski zasedbi tudi vi.

Čeprav vem, da lahko od vas vedno pričakujem enkraten nastop, sem vsakič znova presenečena nad načinom, kako se lahko spremenite v vsak nov lik z glasom, telesom in energijo. Najbolj mi je ostala v spominu predstava Nasprotje stvari, kjer vas skorajda nisem prepoznala, dokler niste sneli maske, potem pa sem bila še po koncu predstave očarana nad vašo prezenco na odru.

V glavnem, želim vam reči hvala, hvala, da so obiski gledališča še zabavnejši, hvala, da nam gledalcem podarite delček svoje energije, in hvala, da lahko za trenutek pozabimo na dogajanje v zunanjem svetu in se osredotočimo le na magijo, ki se dogaja pred našimi očmi.

- Tamara Šmit

Koronavirus, Primož Bezjak

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Povezani dogodki

Neža Pogorevc, 9. 11. 2020
Pismo moji igralki Nataši Matjašec Rošker
Maša Vasiljević, 9. 11. 2020
Pismo SNG Drama Ljubljana
Ronja Matijevec Jerman, 10. 11. 2020
Pismo ustvarjalcem predstave Seansa Bulgakov
Nuša Komplet Peperko, 11. 11. 2020
Pismo mojemu igralcu Roku Kravanji
Eva Karolina Soršak, 11. 11. 2020
Ljubezensko pismo SNG Maribor
Kaja Novosel, 12. 11. 2020
Pismo namišljenemu abonmaju
Katka Slosar, 12. 11. 2020
Pismo mojemu igralcu Gregorju Bakoviću
Anastazija Leščak, 12. 11. 2020
Pismo mojemu igralcu Radku Poliču - Racu