Maša Vasiljević, 9. 11. 2020

Pismo SNG Drama Ljubljana

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Maša Vasiljević piše SNG Drama Ljubljana.
:
:

Foto: Katja Kodba

Žal so se zaradi epidemioloških razmer oktobra spet zaprla slovenska gledališča. Med njimi tudi eno izmed meni najljubših gledališč, SNG Drama Ljubljana.

Gledališča in umetnost ter delo v njih obožujem že nekaj časa, od 8. razreda osnovne šole, sedaj sem že študentka. Čisto zares in na lastni koži pa sem vzdušje gledališča doživela leta 2018, ko sem v SNG Drama Ljubljana opravljala prakso in bila prostovoljka na 6. Drama festivalu. Od tega dogodka sem gledališče vsak dan bolj in bolj občudovala ter vzljubila. SNG Drama Ljubljana mi je dalo tako lepo novo izkušnjo, da jo je težko opisati z nekaj besedami. Vsakemu zaposlenemu v njem se zahvaljujem za vse, kar nudijo nam gledalcem. Tako igralci v Drami, ki so vrhunski – vsak izmed njih je nekaj posebnega, nekateri so se mi zapisali prav v srce, saj sem jih opazovala iz dvorane – in prav tako tudi vsi zaposleni, ki so odgovorni, da so predstave tako odlične. Prav vsakemu posebej hvala za te lepe trenutke. Zaradi trenutne situacije ogled predstav ni mogoč, a verjamem, da bodo kmalu prišli tisti svetli dnevi in se bodo vrnili tako igralci na odru, kar so njihove sanje in služba, kot mi gledalci na svojih sedežih.

V tem času pošiljam virtualne objeme vsem v SNG Drama Ljubljana – vsem igralcem in igralkam in vsem zaposlenim v upravi in vsem drugim v gledališču. Prav tako tudi preostalim slovenskim gledališčem, ki se srečujejo s finančno krizo. Želim, da bi bil svet kmalu boljši in da bi padla zvezdica nasmeha na gledališča in umetnost ter da se umetnost vrne na vrh sveta in gora.

- Maša Vasiljević

Koronavirus, SNG Drama Ljubljana

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Neža Dvorščak, 7. 11. 2020
Pismo moji igralki Maruši Majer
Nina Slanič, 8. 11. 2020
Pismo mojemu igralcu Marku Mandiću
Iza Napotnik, 8. 11. 2020
Pismo gledališču
Neža Pogorevc, 9. 11. 2020
Pismo moji igralki Nataši Matjašec Rošker
Ronja Matijevec Jerman, 10. 11. 2020
Pismo ustvarjalcem predstave Seansa Bulgakov
Tamara Šmit, 10. 11. 2020
Pismo igralcu Primožu Bezjaku
Nuša Komplet Peperko, 11. 11. 2020
Pismo mojemu igralcu Roku Kravanji