Neja Čop, 22. 1. 2021

Pismo kolektivu SNG Drama Ljubljana

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Neja Čop: "Ne morem stopiti v prostore, sesti na sedež, čakati, da se zatemni dvorana in dvigne zavesa, da me odnese in začara in da potem še tedne sanjam in podoživljam predstavo." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Foto: Pixabay

Ja, kje pa tičiš, bi me zaskrbljeno spraševali prijatelji, če se tako dolgo ne bi videli. Vse življenje me je spremljalo gledališče, od svoje približno odrasle dobe pa sem najbolj prav vaša. Ne morem stopiti v prostore, sesti na sedež, čakati, da se zatemni dvorana in dvigne zavesa, da me odnese in začara in da potem še tedne sanjam in podoživljam predstavo. Tudi v sanjah si nismo mogli zamisliti, da se bo kaj takšnega kot epidemija res kadar koli zgodilo. Pa ne, da nam manjka domišljije, samo misel bi bila preveč absurdna, nemogoča. To nemogoče se nam žal res dogaja. Iz tega nemogočega skušamo iztisniti najboljše. Rada bi se vam zahvalila za vse lepe trenutke, ki sem jih doživela pri vas, in verjemite, da vas ne vidim nič drugače, kot sem vas pred epidemijo, čudoviti in enkratni ste! Srečno in kmalu na svidenje! 

- Neja Čop

Koronavirus, SNG Drama Ljubljana

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

P. M. Ž., 11. 1. 2021
Pismo Dušanu Jovanoviću
Simona Kosi, 13. 1. 2021
Pismo Operi in baletu SNG Maribor
Magda Lojk, 14. 1. 2021
Pismo igralcem
Ivo Prijatelj, 21. 1. 2021
Igralcem, ki so sanjali Grotowskega
Mojca Belak, 23. 1. 2021
Pismo mojemu igralcu Žigi Udirju
Liza Privošnik, 25. 1. 2021
Pismo SNG Opera in balet Ljubljana
Teja Goli, 29. 1. 2021
Pismo gledališkim improvizatorjem