Benedikt Ličen, 19. 2. 2021

Benedikt Ličen bere sodobno slovensko dramo

Benedikt Ličen je filozof po izobrazbi in načinu življenja, vzgojitelj v dijaškem domu v Ajdovščini, kar pojasni, zakaj v branje priporoča besedilo Indigo avtorice Urške Arnšek.

Foto: osebni arhiv

Indigo otroci so otroci modre barve, modreci, filozofi. Nesrečno ali pravo zaporedje banalnih vsakodnevnih dogodkov in odločitev pripelje do bridkega ali veselega konca, ki ima v vsakem primeru spet vse lastnosti normalnosti. Dogaja se v dijaškem domu. Tam se tudi konča. Blizu vas.

Povezava: Indigo

Urška Arnšek, Indigo

V rubriki »Izvolimo dramo« beremo sodobne slovenske drame in se nad njimi iskreno navdušujemo ter jih predvsem priporočamo v branje vsem obiskovalcem portala SiGledal. Ideja za to početje se je porodila Simoni Semenič na okrogli mizi Sodobna dramatika, ki je potekala v okviru festivala dramske pisave Vzkrik (24. 3.–26. 3 2017).  Ime rubrike je predlagala Grumova nagrajenka 2017, Simona Hamer, ki je tudi prva izvolila dramo in za naslednje branje nominirala bralca po svojem izboru in presoji, ta pa bo bralce slovenskih dram nominiral dalje. S to verižno igro ali z verižnim eksperimentom želimo predvsem promovirati branje sodobne slovenske drame, saj iskreno verjamemo, da si sodobna slovenska drama zasluži biti (vsaj) prebrana. 

Benedikt Ličen, 1. 11. 2020
Pismo "igralki" Simoni Semenič