STA/Jasmina Vodeb Baša, 12. 12. 2016

Tudi letos pester nabor silvestrskih gledaliških predstav

Tudi letos bo več gledaliških hiš po vsej Sloveniji ponudilo silvestrske predstave. Vstopnice za večino predstav so še na voljo, pošle pa so že za predstavo v ljubljanski Drami in v MGL, prav tako so vstopnice že skoraj razprodane za opereto Netopir v ljubljanski Operi.
:
:

Foto: Pixabay

Pester program tudi za letošnji silvestrski večer pripravljajo v Cankarjevem domu (CD). V Linhartovi dvorani bodo gostili mariborsko Dramo, ki bo uprizorila glasbeno-gledališko uspešnico Petra Quilterja Glorious! o ameriški operni navdušenki Florence Foster Jenkins v režiji Krešimirja Dolenčića. Odrska vragolija gledalce čaka na odru Gallusove dvorane, na katerem se bodo v cirkuškem spektaklu Med mestom in deželo, namenjenem obiskovalcem vseh starosti, predstavili umetniki in akrobati iz Vietnama.

Prvič letos pa bo mogoče novo leto pričakati v Klubu CD ob silvestrski večerji ter glasbi v živo. Vstopnice za vse prireditve so, kot so potrdili v Cankarjevem domu, še na voljo.

V SNG Opera in balet Ljubljana bodo ponudili znamenito opereto Johanna Straussa ml. Netopir v režiji Zvoneta Šedlbauerja, za kar so vstopnice že skoraj pošle. V ljubljanski Drami si bo na velikem odru mogoče ogledati predstavo Ana Karenina Leva Nikolajeviča Tolstoja v režiji Dušana Jovanovića, za kar je na voljo še nekaj vstopnic, medtem ko so vstopnice za predstavo Tarzan Roka Vilčnika v režiji Eve Nine Lampič, ki bo na ogled v Mali Drami, že razprodane.

Mestno gledališče ljubljansko (MGL) bo na velikem odru ponudilo komedijo Daniela Glattauerja Čudežna terapija režiserke Tijane Zinajić. Vstopnice za predstavo ob 19. uri so še na voljo. Na Mali sceni pa bo na ogled črna komedija Mariusa von Mayenburga Kos plastike režiserja Primoža Ekarta, ki je že razprodana.

V Šentjakobskem gledališču Ljubljana bodo uprizorili komedijo Kena Ludwiga Ti nori tenorji v režiji Gojmirja Lešnjaka - Gojca, za kar je, kot kaže spletna blagajna, prostih še nekaj vstopnic. V Siti teatru bo na ogled komedija Še vedno mame po besedilu Jere Ivanc in v režiji Uroša Fürsta, za kar je naprodaj še nekaj vstopnic. V Španskih borcih pa si bo mogoče ogledati monokomedijo Denisa Avdiča Moški so z Marsa, ženske so z Venere, ki je v režiji Gašperja Tiča nastala v produkciji Špas teatra. Za predstavo je po podatkih spletne blagajne še nekaj vstopnic.

Štajerska prestolnica bo v veliki dvorani SNG Maribor ponudila Puccinijevo opero Turandot, v Stari dvorani pa predstavo Erikaa Gedeona Večno mladi v režiji Sandyja Lopičića. Za obe predstavi so vstopnice, kot so potrdili na blagajni, še na voljo. V Celju bodo gostili predstavo Prešernovega gledališča Kranj Žalujoča družina avtorja Branislava Nušića in režiserja Igorja Vuka Torbice, na Malem odru pa bo na ogled predstava Stephena Sachsa Meglica v režiji Jerneja Kobala. Vstopnice za obe predstavi so še v prodaji.

Na Gorenjskem bodo silvestrsko predstavo ponudili v Prešernovem gledališču Kranj, kjer bodo gostili koprsko gledališče s predstavo Adama Szymkowicza Živci v režiji Katje Pegan. Vstopnice so še na voljo. V Mengšu si bo v Špas teatru mogoče ogledati Bunderla&Godler šov, ki ga pripravljata Klemen Bunderla in Jure Godler. Vstopnice za obe predstavi ob 19. in 21. uri so še na voljo. Špas teater bo s predstavo Jonas gostoval v logaškem narodnem domu, kjer je prav tako še mogoče kupiti vstopnice. Na Primorskem bodo ljubitelji gledališča prišli na svoj račun v SNG Nova Gorica, kjer bo na ogled predstava Jeana Giraudouxa Ondina v režiji Janusza Kice, za katero je še nekaj vstopnic.

Povezani dogodki