Jaka Smerkolj, 22. 10. 2017

Refleksija: Vas lahko zapeljem?

Produkcija II. semestra Akademije za gledališče, radio, film in televizijo je včeraj otvorila letošnje sodelovanje Borštnikovega srečanja in AGRFT.
Foto: Željko Stevanić/Arhiv CTF UL AGRFT
Foto: Željko Stevanić/Arhiv CTF UL AGRFT
Foto: Željko Stevanić/Arhiv CTF UL AGRFT
Foto: Željko Stevanić/Arhiv CTF UL AGRFT

Študentje igre so pod vodstvom režiserjev Mance Kok in Luke Marcena na odru predstavili petnajst prizorov žensko-moških dvojic. Pri ogledu predstave se gledalcu zaradi enostavne scenografije, ki zaobsega le nekaj stolov, mizo in kavč, in kostumografije, črno-sivo-bele variacije civilnih oblačil, neprestano vsiljuje akademijski okvir, kar za prvi letnik zagotovo ni napačno. Gre za produkcijo, ne za predstavo. Vendar Vas lahko zapeljem? poskrbi za izjemno prijetno vzdušje, znotraj katerega se najde prostor tudi za izrazito sveže in duhovite režijske rešitve. Atmosfera predstave navduši ravno zaradi izjemne občutljivosti vseh vpletenih za situacije, v katerih se znajdejo njihovi liki. Od ljubezenskih do spogledljivih se skozi vse prizore iskri sproščenost in pristno dojemanje gledališča kot igre. V gledališki uprizoritvi izrazito razbremenjeni kakršnegakoli cilja, se pred gledalcem odpre tista osnovna ljubezen do gledališča, ki napoveduje pestro in zanimivo dogajanje v nadaljnih produkcijah AGRFT.

***
Vsebino Biltenov 52. Festivala Borštnikovo srečanje in [B]bloga ustvarjajo študentke in študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo ter mariborske in ljubljanske Filozofske fakultete.

Povezave:

FBS

Povezani dogodki

Benjamin Zajc, 21. 10. 2017
Sama samcata samota
Filip Mramor, 22. 10. 2017
Refleksija: Dviganje glasu
Jaka Smerkolj, 22. 10. 2017
O simpoziju: Dramaturgi iz oči v oči
Jernej Potočan, 22. 10. 2017
Refleksija: Bolj čudno od raja
Jaka Smerkolj, 18. 5. 2018
Jaka Smerkolj bere sodobno slovensko dramo
Jaka Smerkolj Simoneti, 1. 12. 2021
Fluidni čas in čas fluidnosti
Jaka Smerkolj, 23. 10. 2017
Refleksija: Seksualna perverzija