Jaka Smerkolj, 23. 10. 2017

Refleksija: Seksualna perverzija

Produkcija sedmega semestra Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Seksualna perverzija v režiji Tina Grabnarja je nadaljevala gostovanje AGRFT na Festivalu Borštnikovo srečanje.
:
:
Foto: Anja Seničar
Foto: Anja Seničar
Foto: Anja Seničar
Foto: Anja Seničar

Uprizoritev, ki je nastala po motivih drame Davida Mameta Seksualna perverzija v Chicagu, na izčiščeno scenografijo postavlja par prijateljev in prijateljic ter ljubezensko zgodbo, ki vznikne med dvema od njih. Ljubezen je v predstavi razdelana z vseh možnih pogledov, kar daje uprizoritvi dinamičen ritem hitro izmenjujočih humornih, ironičnih, ciničnih in resnično tenkočutnih trenutkov. Kolaž prizorov, ki se menjajo izjemno hitro, pri čemer uprizoritev zelo dobro računa na lučne spremembe in zatemnitve, obdela skoraj vse ljubezenske motive, od prvih srečanj do prevar in razhajanja. Celotna predstava je postavljena v svojevrsten potujitveni okvir, ki ga ustvarjajo igralci z orisi prostora oziroma še močneje s komentiranjem nekaterih pasusov dramskega besedila, ki je, predvsem v svoji obravnavi ženskih likov, malenkost problematično. Ravno močne igralske prezence z jasnimi stališči pa poskrbijo, da se Seksualna perverzija aktualizira in zaživi na odru kot anekdota o ljubezni, slab vic ali trpka pridiga – odvisno od gledalca.

***
Vsebino Biltenov 52. Festivala Borštnikovo srečanje in [B]bloga ustvarjajo študentke in študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo ter mariborske in ljubljanske Filozofske fakultete.

Povezave:

FBS

Povezani dogodki

Benjamin Zajc, 22. 10. 2017
Ko si na odru sam
Benjamin Zajc, 23. 10. 2017
Refleksija: Grozljiva lepota
Benjamin Zajc, 23. 10. 2017
Refleksija: Brezmadežna/Immaculata
Jaka Smerkolj Simoneti, 27. 10. 2019
Eichmann v Jeruzalemu: refleksija
Jaka Smerkolj Simoneti, 19. 5. 2021
Ime naredi človeka
Jaka Smerkolj Simoneti, 28. 5. 2021
Kako govorimo, ko govorimo o cipah