Ana Gabrovec, 20. 10. 2020

Pismo mojemu igralcu Mihi Bezeljaku

V dneh, ko slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zapirajo svoja vrata, na portalu SiGledal poteka štafeta "Pismo mojemu igralcu". V štafetni igri gledalci gledališkim ustvarjalcem sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Ana Gabrovec piše igralcu Mihi Bezeljaku.
:
:

Miha Bezeljak / Foto: Arhiv SNG Maribor

Morda se zdi že izpeto, odigrano, otročje … Žalost, Proces ali Žalostna zgodba Josefa K., lutkovna predstava. Ampak resnica je daleč od tega. Izhod skozi vrata dvorane navdaja z občutkom žalosti. Misli, ki se porajajo po ogledu predstave, predstavljajo proces, ki me potiska iz enega čustva v drugo, iz brezizhodnosti v optimizem, iz groze absurda v črni sarkazem. In čeprav (bojda) nisem več otrok, mi notranji glas govori: še! Resda proces (p)ostaja isti, ampak vem, da na koncu ne bo šlo za žalostno zgodbo!

- Ana Gabrovec

Koronavirus, Miha Bezeljak

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Gašper Troha, 17. 10. 2020
Pismo mojemu igralcu Blažu Šefu
Maša Majcen, 17. 10. 2020
Pismo moji igralki Pii Zemljič
Mihaela Lozar, 20. 10. 2020
Pismo moji igralki Barbari Cerar
Gaja Velušček, 24. 10. 2020
Pismo gledališki hiši SNG Nova Gorica
Živa Matevc, 26. 10. 2020
Pismo moji igralki Nini Rakovec
Anja Pirnat, 25. 10. 2020
Pismo moji igralki Nini Ivanišin
Martina Malinovič, 25. 10. 2020
Pismo slovenskim kulturnikom
Miha Bezeljak, 29. 11. 2020
Zapisi iz brloga: Miha Bezeljak