Darja Pavlič, 23. 2. 2021

Pismo mojemu igralcu

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Darja Pavlič: "Čudni časi so (saj vem, časi so zmeraj čudni in pod soncem ni nič novega), nič se ne vidiva, samo včasih uzrem tvojo podobo na kakšnem zaslonu, ampak povem ti, to ni isto, sploh ni isto." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Foto: Pixabay

Draga moja,

upam, da si dobro. Čudni časi so (saj vem, časi so zmeraj čudni in pod soncem ni nič novega), nič se ne vidiva, samo včasih uzrem tvojo podobo na kakšnem zaslonu, ampak povem ti, to ni isto, sploh ni isto. Te zanima, kako sem? Običajno rečem: "Ni mi hudega." Ker mi res ni. Imam delo, imam zdravje, imam ljubezen. Ko se vidiva, mi moraš kaj povedati o smislu, o tem, kaj človek odkrije, ko se ozre vase in se vpraša, od kod prihaja. Vem, da imaš rada taka vprašanja. In vem, pride čas, ko bova odgovore iskali skupaj.

Pogrešam te!

Darja

Koronavirus

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Simona Nagode, 16. 2. 2021
Pismo Mladincu
Klara Beton, 17. 2. 2021
Pismo ekipi SNG Maribor
Laura Bele, 18. 2. 2021
Pismo Simoni Semenič
Miha Pintarič, 22. 2. 2021
Faust je drugi
Ana Mehle, 15. 2. 2021
Pismo igralcem
Irena Novak Popov, 25. 2. 2021
Pismo mojemu igralcu
Jelka Kernev Štrajn, 1. 3. 2021
Pismo vsem slovenskim performerjem
Aljaž Primožič, 6. 3. 2021
Pismo gledališki pedagoginji Špeli Šinigoj
Tone Smolej, 9. 3. 2021
Pismo gledališču