Laura Bele, 18. 2. 2021

Pismo Simoni Semenič

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Laura: "Jaz upam, da bo vsega tega kmalu konec. Da se bomo po dolgem času spet prestavili na normalno. Da bom spet sedela v gledališki dvorani in navdušeno ploskala ob koncu uprizoritve vašega dramskega dela." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Simona Semenič / Foto: Nada Žgank

Spoštovana Simona Semenič,

zanima me, kako se vi počutite v tej koronakrizi.

 Jaz, žrtev moram 24ur na dan samo strmeti v računalnik in se priklapljati na zoom. Nič drugega se mi ne zgodi!! Vsak dan je samo kopija prejšnjega dne, ki je kopija predprejšnjega dne, ki je kopija dneva pred tem.

Jaz se tudi sprašujem, kako je lahko nekaj tako samoumevnega, kot je otroška igra 5 fantkov, kar naenkrat prepovedana. Kdo se zdaj namesto njih igra Ironmane pa pedre in neonacije ... mogoče še policaje in Afroameričane ali pa tiste proti maskam in za maske.

Upam, da bo vsega tega kmalu konec. Da se bomo po dolgem času spet prestavili na normalno. Da bom spet sedela v gledališki dvorani in navdušeno ploskala ob koncu uprizoritve vašega dramskega dela. In potem še s kolegi o ogledanem klepetala v lokalu sredi Ljubljane.

Želim vam vse dobro,

Laura

Koronavirus, Simona Semenič

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Simona Nagode, 16. 2. 2021
Pismo Mladincu
Klara Beton, 17. 2. 2021
Pismo ekipi SNG Maribor
Maša Novak, 14. 2. 2021
Pismo Inji Zalti
Primož Krašovec, 13. 2. 2021
Pismo Benjaminu Krnetiću
Ana Mehle, 15. 2. 2021
Pismo igralcem
Miha Pintarič, 22. 2. 2021
Faust je drugi
Darja Pavlič, 23. 2. 2021
Pismo mojemu igralcu
Irena Novak Popov, 25. 2. 2021
Pismo mojemu igralcu