Nina Slanič, 8. 11. 2020

Pismo mojemu igralcu Marku Mandiću

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Nina Slanič piše igralcu Marku Mandiću.
:
:

Foto: Via Negativa

"Uau." To je bila prva stvar, ki sem jo rekla prijateljici, ko sva zapuščali Malo dramo po performansu MandićStroj. Druga je bila: "Tip ima kondicijo." Pred nami se je ena oseba v 95 minutah prelevila v več kot 30 oseb. Jazona, Oresta, Osvalda, Macbetha in spet v drug lik. Sedeti v publiki in gledati nekaj takega, se zdi kot čarovnija. Kako je lahko ena oseba vsakih pet minut videti drugače? Zdelo se je, kot da se spremeni obrazna struktura, ne samo mimika in drža. Kako se lahko tako hitro spremeni vzdušje v dvorani? Energija na odru? Najraje sedim v dvorani in opazujem igralce, kako so tokrat tako drugačni od lika, ki so ga igrali prejšnjič. In vi nikoli ne razočarate, ker se zdi, kot da pride na oder vsakič drugi Marko Mandić, rahla kopija prejšnjega, a vendarle z neko razliko. Zato sem se odločila, da to pismo posvetim vam. Ker ste zame eden tistih igralcev, zaradi katerih se odločim za ogled predstave, ne da bi sploh vedela, o čem gre. Ker vem, da bom spet odkrila nekaj novega in bila del nečesa večjega. Hvala za vašo drznost, predanost in za vsak trenutek, ko ste na odru šli še korak dlje. In hvala za najboljšo igro Kdo se boji črnega moža na odru Cankarjevega doma, ki je ne bom pozabila. 

Upam, da se vidiva kmalu. Jaz nekje na balkonu, vi pa na odru. 

- Nina Slanič

Koronavirus, Marko Mandić

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Povezani dogodki

Neža Dvorščak, 7. 11. 2020
Pismo moji igralki Maruši Majer
Martin Lissiach, 6. 11. 2020
Pismo gledališki publiki
Tamara Matevc, 6. 11. 2020
Pismo Evi Mahkovic
Tina Mojzer, 7. 11. 2020
Pismo Mateji Koležnik
Ajda Bukovec, 7. 11. 2020
Pismo režiserju Tomiju Janežiču
Iza Napotnik, 8. 11. 2020
Pismo gledališču
Neža Pogorevc, 9. 11. 2020
Pismo moji igralki Nataši Matjašec Rošker
Maša Vasiljević, 9. 11. 2020
Pismo SNG Drama Ljubljana
Andreja Pevec Podgornik, 11. 11. 2020
Pismo mojemu gledališču
Ronja Matijevec Jerman, 10. 11. 2020
Pismo ustvarjalcem predstave Seansa Bulgakov