K. F. G., 4. 2. 2021

Pismo režiserju Tinu Grabnarju

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – K. F. G.: "A izkušnja še zdaleč ni izzvenela z zadnjo repliko, niti z aplavzom, temveč smo jo odnesli s seboj, bogatejši za tisti neprecenljivi trenutek, ki smo mu bili priča." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Tin Grabnar / Foto: Peter Uhan

Četudi so zadnje odrsko izkustvo že pričeli prekrivati debeli kosmi prahu, je neizpodbitno najbolj živ spomin na zadnjo predstavo, ki si ji Ti vdahnil življenje. 

Od nekdaj me je presunilo, kako spretno si, vnovič in vnovič, ustvaril nekaj povsem novega, "du jamais vu", a hkrati tako tvojega, da je bila vsaka predstava prežeta s tvojim pečatom od začetka do konca.

Videli smo številne predstave, takšne in drugačne, toda samo tvoje so iskale in našle poti do najbolj skritih kotičkov naših bitij, tako da smo gledalci skupaj z igralci oživeli in živeli. A izkušnja še zdaleč ni izzvenela z zadnjo repliko, niti z aplavzom, temveč smo jo odnesli s seboj, bogatejši za tisti neprecenljivi trenutek, ki smo mu bili priča.

Srčno upam, da boš kmalu nazaj na odru, da nas boš pretresel, navdušil, ganil in očaral še z mnogimi mojstrovinami.

Hvala za gledališče.

K. F. G.

Tin Grabnar, Koronavirus

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Aleš Vaupotič, 1. 2. 2021
Pismo mojemu igralcu
Samanta Kobal, 2. 2. 2021
Pismo moji dragi igralki Marjuti Slamič
Anja Oset, 9. 2. 2021
Pismo moji igralki Poloni Juh
Andreja Drašler, 3. 2. 2021
Pismo ekipi predstave Vsi junaki zbrani
Katja, 5. 2. 2021
Pismo igralcem
Marija Uršula Geršak, 9. 2. 2021
Pismo gledališčnikom
Ula Matek, 10. 2. 2021
Pismo Dragici Potočnjak
Polona Rifelj, 11. 2. 2021
Pismo SLG Celje
Magdalena Svetina Terčon, 12. 2. 2021
Pismo gledališču
Tin Grabnar, 8. 3. 2021
Zapisi iz brloga: Tin Grabnar