Tanja Žigon, 10. 3. 2021

Pismo vsem igralcem in igralkam

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Tanja Žigon: "Pogrešam gledališke predstave, in četudi jih spremljam na spletu, to ni isto, to ni pristno, ni pravo doživetje, ni tisti pravi gledališki večer, nabit s posebno energijo." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Foto: Pixabay

Dragi moji, drage moje,

dovolite mi, da vas imenujem tako … Ja, nekako sem vas vzela za svoje, za nepogrešljive v svojem življenju. In v teh nenavadnih in čudnih časih manjkate! Zelo! Pogrešam gledališke predstave, in četudi jih spremljam na spletu, to ni isto, to ni pristno, ni pravo doživetje, ni tisti pravi gledališki večer, nabit s posebno energijo. S smehom ali solzami, z razmišljanjem, ki ga sproži dogajanje na odru. Želim si, da bi se kmalu spet srečali, da bi se spet vrnili čudoviti in nepozabni večeri, polni energije in novega smisla, ki mi ga vedno znova prinašate …

Do kmalu ... pogrešam vas,

Tanja Žigon

Koronavirus

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Aljaž Primožič, 6. 3. 2021
Pismo gledališki pedagoginji Špeli Šinigoj
Irena Novak Popov, 25. 2. 2021
Pismo mojemu igralcu
Jelka Kernev Štrajn, 1. 3. 2021
Pismo vsem slovenskim performerjem
Tone Smolej, 9. 3. 2021
Pismo gledališču
Lidija Golc, 11. 3. 2021
Pismo Aleksandru Tolmaierju
Lara Gobec, 16. 3. 2021
Pismo Aljažu Jovanoviću
Igor Žunkovič, 9. 3. 2021
Pismo igralcu
Vid Palčnik, 17. 3. 2021
Pismo Branku Završanu
Nina Cijan, 18. 3. 2021
Pismo gledališču