Primož Krašovec, 13. 2. 2021

Pismo Benjaminu Krnetiću

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Primož Krašovec: "No, to je 'genuine', ker drugače res ne maram poezije (gledališča ne, da ne maram, ampak se samo redko spravim), sploh ljubljanske, ampak so mi res huda tvoja besedila." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Benjamin Krnetić / Foto: Toni Soprano Meneglejte, SNG Drama Ljubljana

Sicer ne hodim veliko v gledališče in te še nisem videl na odru (lahko bi te točno eno leto nazaj v 2020, a sem imel operirano stopalo in dobesedno nisem mogel priti), a ti vseeno pišem, ker je pismo igralcu in ker sem se spomnil, da smo se enkrat v Pritličju pogovarjali o dvoumnosti poklonov, in če dobiš nekaj na mail in/ali chat in ne veš, ali se ti nekdo "guzi", ker nekaj pričakuje od tebe, ali je "genuine". No, to je "genuine", ker drugače res ne maram poezije (gledališča ne, da ne maram, ampak se samo redko spravim), sploh ljubljanske, ampak so mi res huda tvoja besedila. Moj najljubši verz je verjetno "ikone po zidovima guta tama", amazing neo-Beograd mood.

- Primož Krašovec

Koronavirus, Benjamin Krnetić

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Katja, 5. 2. 2021
Pismo igralcem
Marija Uršula Geršak, 9. 2. 2021
Pismo gledališčnikom
Ula Matek, 10. 2. 2021
Pismo Dragici Potočnjak
Polona Rifelj, 11. 2. 2021
Pismo SLG Celje
Magdalena Svetina Terčon, 12. 2. 2021
Pismo gledališču
Maša Novak, 14. 2. 2021
Pismo Inji Zalti
Ana Mehle, 15. 2. 2021
Pismo igralcem
Simona Nagode, 16. 2. 2021
Pismo Mladincu
Klara Beton, 17. 2. 2021
Pismo ekipi SNG Maribor
Laura Bele, 18. 2. 2021
Pismo Simoni Semenič