Peter Stanković, 30. 3. 2021

Pismo Primožu Bezjaku

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Peter Stanković: "Toliko je dimenzij in razsežnosti v nastopu, da se mi je ves čas zdelo, da se vse skupaj dogaja meni." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Primož Bezjak / Foto: Nada Žgank

Bil je prijeten spomladanski večer. In bila je predstava Ich kann nicht anders. Nekaj časa smo čakali pred vhodom v Športno dvorano Tabor, potem pa so nas odpeljali do prostora, kjer je predstava potekala. V tistem trenutku nisem imel nobenih pričakovanj, potem pa me je dogajanje odneslo v svoj svet: v bolečino, izgubljenost, čustva, ki jih ne znamo izraziti, čeprav jih ves čas izražamo, ipd. Še posebej me je navdušila vaša doživeta igra, tako da sem kmalu izgubil občutek za čas. Toliko je dimenzij in razsežnosti v nastopu, da se mi je ves čas zdelo, da se vse skupaj dogaja meni. Nepozabno!

- Peter Stanković

Koronavirus, Primož Bezjak

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Aleš Čeh, 8. 4. 2021
Pismo vaškim gledališkim skupinam
Dragica Haramija, 8. 4. 2021
Pismo umetnosti in umetnikom
Drago Meglič, 10. 4. 2021
Pismo Jerneju Šugmanu
J. J., 7. 4. 2021
Pismo Tednu slovenske drame
Marko Tosić, 12. 4. 2021
Pismo igralki Nataši Barbari Gračner
Peter Stanković, 27. 11. 2015
Fassbinderjeve Grenke solze Petre von Kant