Gašper Troha, 17. 10. 2020

Pismo mojemu igralcu Blažu Šefu

V dneh, ko večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zapira svoja vrata, na portalu SiGledal poteka štafeta "Pismo mojemu igralcu". V štafetni igri gledalci gledališkim ustvarjalcem sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalec Gašper Troha piše igralcu Blažu Šefu.
:
:

Foto: Žiga Koritnik

Dragi Blaž, 

ko sem dobil povabilo k akciji Pismo mojemu igralcu, sem začel razmišljati o tem, kdo od vas, igralcev in igralk, je name v lanskem letu naredil največji vtis. Cela vrsta vas je predanih, izvrstnih, fascinirajočih in kar je še teh pridevnikov, a nazadnje mi je v spomin stopil prizor iz predstave še ni naslova, ki sem jo gledal decembra lani. Pravzaprav smo z vami preživeli kar ves dan.

V prizoru, o katerem govorim, kraljuješ ti z angelskimi krili na hrbtu. Prideš na konec odra in zapoješ arijo iz Mozartovega Don Juana. Bilo je neverjetno zaradi tvojega glasu, glasbenega občutka, energije, prezence ... a razlog, da ta prizor izbiram danes, je verjetno drugje. Je v občutku svobode, nekonformizma, ki ga izžarevaš na odru. Za to silo, ki ste jo tako dobro prevpraševali celih 10 ur, če se prav spomnim. In prav ta občutek svobode, možnosti, da razmišljamo, gledamo, poslušamo in se navdihujemo v umetnosti, razpravah, v vsakdanjem življenju, mi v zadnjem času izrazito manjka. Zatorej, hvala za tvojo predanost in delo in upam, da se kmalu spet srečava v Mladincu.

- Gašper Troha

Koronavirus, Blaž Šef

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Povezani dogodki

Ana Gabrovec, 20. 10. 2020
Pismo mojemu igralcu Mihi Bezeljaku
Gaja Velušček, 24. 10. 2020
Pismo gledališki hiši SNG Nova Gorica
Blaž Šef, 24. 11. 2020
Zapisi iz brloga: Blaž Šef