Rok Kunaver, 18. 1. 2019

Rok Kunaver bere sodobno slovensko dramo

Rok Kunaver je poklicni igralec, katerega obraz in stas ste zasledili na veliki večini slovenskih odrov, filmu in malih zaslonih. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Nebojše Pop-Tasića Zakaj ptiči pojejo.
:
:

Foto: Urška Boljkovac

Z veseljem sem se odzval vabilu portala SiGledal in želel bralcem priporočiti v branje besedilo Medeja avtorja Daneta Zajca. A ker pravila igre velevajo, da je treba dramo poiskati s pomočjo SiGledalovega brskalnika, sem se odločil za tekst Nebojše Pop-Tasića Zakaj ptiči pojejo. Zdi se mi, da iz tega teksta prav lepo veje avtorjev pozitivni cinizem, ki ga tako lepo zaznamuje tudi v resničnem življenju.

Povezava: Zakaj ptiči pojejo

Nebojša Pop-Tasić, Zakaj ptiči pojejo

V rubriki »Izvolimo dramo« beremo sodobne slovenske drame in se nad njimi iskreno navdušujemo ter jih predvsem priporočamo v branje vsem obiskovalcem portala SiGledal. Ideja za to početje se je porodila Simoni Semenič na okrogli mizi Sodobna dramatika, ki je potekala v okviru festivala dramske pisave Vzkrik (24. 3.–26. 3 2017).  Ime rubrike je predlagala Grumova nagrajenka 2017, Simona Hamer, ki je tudi prva izvolila dramo in za naslednje branje nominirala bralca po svojem izboru in presoji, ta pa bo bralce slovenskih dram nominiral dalje. S to verižno igro ali z verižnim eksperimentom želimo predvsem promovirati branje sodobne slovenske drame, saj iskreno verjamemo, da si sodobna slovenska drama zasluži biti (vsaj) prebrana. 

Nastja Miheljak, 7. 12. 2018
Nastja Miheljak bere sodobno slovensko dramo
Saša Krhen, 7. 12. 2018
Saša Krhen bere sodobno slovensko dramo
Nina Čehovin, 30. 11. 2018
Nina Čehovin bere sodobno slovensko dramo
Ana Obreza, 30. 11. 2018
Ana Obreza bere sodobno slovensko dramo
Gašper Markun, 23. 11. 2018
Gašper Markun bere sodobno slovensko dramo
Simona Ješelnik, 14. 12. 2018
Simona Ješelnik bere sodobno slovensko dramo