Maša Majcen, 17. 10. 2020

Pismo moji igralki Pii Zemljič

V dneh, ko večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zapira svoja vrata, na portalu SiGledal poteka štafeta "Pismo mojemu igralcu". V štafetni igri gledalci gledališkim ustvarjalcem sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Maša Majcen piše igralki Pii Zemljič.
:
:

Foto: Nikola Predovic

I regard the theatre as the greatest of all art forms, the most immediate way in which a human being can share with another the sense of what it is to be a human being.” Oscar Wilde

In čeprav se zdi vse črno. Ugasnjene so luči.
Zaves sploh ni. Na stolih se nabira prah.
Bo tudi to minilo.
V dvorane se bosta vrnila jok in smeh.
Luči bodo gorele. Balkoni bodo polni.
In aplavzi ... bodo.

- Maša Majcen

Koronavirus, Pia Zemlijč

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Ana Gabrovec, 20. 10. 2020
Pismo mojemu igralcu Mihi Bezeljaku
Maša Majcen, 17. 5. 2019
Maša Majcen bere sodobno slovensko dramo