Mojca Kolar, 5. 11. 2020

Pismo mojemu igralcu Branku Jordanu

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Mojca Kolar piše igralcu Branku Jordanu.
:
:

Branko Jordan / Foto: Damjan Švarc

Prehajanje med resničnostjo in iluzijo; pobeg v drugo dimenzijo, a hkrati streznitev; gledati, poslušati, doživljati izjemne transformacije, tako čustvene kot psihološke; subtilno, pa vendar intenzivno preklapljanje med niansami kompleksnosti človeške duše in slojev naše eksistence; spoj prehajanja ene osebe v drugo z izredno jasnostjo in natančnim uvidom; biti priča notranjim bojem in kompleksnosti misli; sobivanje trdoživosti persone in mehkobe duha; preplet metafizike s fizičnim svetom; prepričljivo vdahniti življenje v like, ki nam nastavljajo ogledalo; preizpraševanje – iskanje resnice in iskanje sebe.

Vse to je razlog, da vedno in brez izjeme vem, da pod sojem odrskih luči gledam resničnega mojstra gledališke igre.

Branko, hvala!

- Mojca Kolar

Koronavirus, Branko Jordan

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Davorin Juhart, 4. 11. 2020
Pismo moji igralki Nini Ivanišin
Maja Ličen, 4. 11. 2020
Pismo moji igralki Janji Majzelj
Anja Mugerli, 5. 11. 2020
Pismo moji igralki Arni Hadžialjević
Maja Senekovič, 3. 11. 2020
Pismo mojemu plesalcu Antonu Bogovu
Liu Zakrajšek, 4. 11. 2020
Pismo dramatičarki Katji Gorečan
Martin Lissiach, 6. 11. 2020
Pismo gledališki publiki
Tamara Matevc, 6. 11. 2020
Pismo Evi Mahkovic
Tina Mojzer, 7. 11. 2020
Pismo Mateji Koležnik
Ajda Bukovec, 7. 11. 2020
Pismo režiserju Tomiju Janežiču
Neža Dvorščak, 7. 11. 2020
Pismo moji igralki Maruši Majer