Maja Senekovič, 3. 11. 2020

Pismo mojemu plesalcu Antonu Bogovu

Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Maja Senekovič piše plesalcu Antonu Bogovu.
:
:

Anton Bogov / Foto: Tiberiu Marta

Pred tremi leti sem bila ponovno na poletni baletni šoli. Skupaj z drugimi sem čakala v razredu na učitelja Ibrahima Öyküja Önala, saj takrat še nihče od učencev ni vedel, da ga ne bo. Nekaj minut kasneje je prišla v razred sošolka in povedala, da pred vrati stoji Anton Bogov ter da nas bo poučeval on. Vsi smo bili neizmerno navdušeni. Ko se je pouk začel in je stopil v razred, nisem vedela, kaj naj pričakujem. Mislila sem, da bo zelo strog, a smo kmalu vsi ugotovili, da bo delo z njim zelo zabavno ter sproščeno (seveda, če bomo pridni). Vsako jutro sem čakala na te ure, ki so mi polepšale dan in kar švignile mimo. Vsekakor smo bili pri delu resni, a bilo je tudi veliko zabavnih trenutkov, ko smo se vsi nasmejali.

Krasno je bilo imeti za mentorja nekoga, ki ga redno spremljaš na odru. Hvala za čudovito izkušnjo, ki je zagotovo nikoli ne bom pozabila. 

- Maja Senekovič

Koronavirus, Anton Bogov

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Alex Kama Devetak, 2. 11. 2020
Pismo hostesam in hostesnikom
Manja Žugman, 3. 11. 2020
Pismo našim igralcem in igralkam
Katarina Gomboc Čeh, 3. 11. 2020
Pismo gledališču
Liu Zakrajšek, 4. 11. 2020
Pismo dramatičarki Katji Gorečan
Davorin Juhart, 4. 11. 2020
Pismo moji igralki Nini Ivanišin
Maja Ličen, 4. 11. 2020
Pismo moji igralki Janji Majzelj
Anja Mugerli, 5. 11. 2020
Pismo moji igralki Arni Hadžialjević
Mojca Kolar, 5. 11. 2020
Pismo mojemu igralcu Branku Jordanu