Barbara Kaplan, 24. 4. 2021

Pismo igralcem in igralkam Mestnega gledališča ljubljanskega

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Barbara Kaplan: "Nekega dne bomo spet tam, v živo, v dvorani, mi gledalci in vi na odru, malo bolj narazen, pa vendar tako blizu – prepričana sem." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Foto: Pixabay

Pogrešam Vas.

Pogrešam Vašo energijo, mimiko obraza, geste rok, ton glasu, barvo besed, nagib telesa, smeh v igri, jezo v vlogi in ljubezen, ki jo čutim ob vsakem priklonu meni, ki vas občudujem. In ko se mi z nasmehom ob koncu predstave na odru zadovoljni in srečni posvetite, mirno in včasih brez diha sedim in vam aplavdiram s svojega dolgoletnega sedeža sredi vrste v dvorani MGL-ja.

Odlični ste, čutim vašo povezanost in pripadnost odru, besedilu in meni kot gledalki.

Nekega dne bomo spet tam, v živo, v dvorani, mi gledalci in vi na odru, malo bolj narazen, pa vendar tako blizu – prepričana sem.

- Barbara Kaplan

Koronavirus

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Vanja Novak, 13. 4. 2021
Pismo ustvarjalcem predstave Kinderland
Drago Meglič, 10. 4. 2021
Pismo Jerneju Šugmanu
Urša Majcen, 20. 4. 2021
To ni pravo pismo
J. J., 7. 4. 2021
Pismo Tednu slovenske drame
Marko Tosić, 12. 4. 2021
Pismo igralki Nataši Barbari Gračner
Maca Jogan, 25. 4. 2021
Vzdihljaji 2021
Irena Železnik Kovačič, 27. 4. 2021
Pismo Mestnemu gledališču ljubljanskemu
Sonja Dolinar, 28. 4. 2021
Pismo Mestnemu gledališču ljubljanskemu