Irena Železnik Kovačič, 27. 4. 2021

Pismo Mestnemu gledališču ljubljanskemu

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Irena Železnik Kovačič: "Zelo težko pričakujem obisk gledališča v živo." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
:
:

Foto: Pixabay

Neskončno vas pogrešam, vse in vsakogar, ki se trudite za brezhibne predstave in igralce, ki se za nas razdajate na odru. Pogrešam temo dvorane v pričakovanju, gnečo med odmori za kozarček, druženje s prijatelji, s katerimi se vidimo samo ob abonmajskih predstavah, ki jih v vašem gledališču z nekaj prekinitvami obiskujem že od študentskih let.

Zelo težko pričakujem obisk gledališča v živo.

- Irena Železnik Kovačič

Koronavirus, MGL

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Vanja Novak, 13. 4. 2021
Pismo ustvarjalcem predstave Kinderland
Maca Jogan, 25. 4. 2021
Vzdihljaji 2021
Urša Majcen, 20. 4. 2021
To ni pravo pismo
Sonja Dolinar, 28. 4. 2021
Pismo Mestnemu gledališču ljubljanskemu
Lana Strmec, 31. 5. 2021
Pismo igralcu Roku Kunaverju