Danica Vinšek, 26. 4. 2021

Pismo igralkam in igralcem Mestnega gledališča ljubljanskega

Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Danica Vinšek: "Vas podpiram v celoti!" – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.

Foto: Pixabay

Sem abonentka Mestnega gledališča ljubljanskega in težko se odločim za posameznika, ki bi mu posvetila svoje pismo v tem času, ko so gledališča zaprta, saj jih cenim in imam rada vse po vrsti. Letos spremljam predstave na spletu ... razumem razmere in sem zadovoljna, pa kakor koli že je, glede na razmere.

Vseeno pa želim povedati igralcu Urošu Smoleju, da je zame nepozaben v predstavi Sugar!!!

Pozdravljam vse, posebno pa srčno direktorico Barbaro Hieng Samobor. Vas podpiram v celoti!

Srečno!

- Danica Vinšek

Koronavirus, MGL

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Vanja Novak, 13. 4. 2021
Pismo ustvarjalcem predstave Kinderland
Maca Jogan, 25. 4. 2021
Vzdihljaji 2021
Urša Majcen, 20. 4. 2021
To ni pravo pismo
Marko Tosić, 12. 4. 2021
Pismo igralki Nataši Barbari Gračner
Irena Železnik Kovačič, 27. 4. 2021
Pismo Mestnemu gledališču ljubljanskemu
Sonja Dolinar, 28. 4. 2021
Pismo Mestnemu gledališču ljubljanskemu