Matevž Treven, 15. 3. 2019

Matevž Treven bere sodobno slovensko dramo

Matevž Treven, frizer, ki trenutno živi in dela v Španiji, je s pomočjo SiGledalovega iskalnika našel besedilo Tih vdih in se odločil, da ga priporoči v branje obiskovalcem portala.
:
:

Foto: osebni arhiv

V branje priporočam enodejanko Nejca Gazvode Tih vdih. Ker nisem imel veliko časa za pregledovanje in prebiranje, mi je bil v pomoč brskalnik s kategorijami. Tako sem izmed štirih del, ki so ostala po filtriranju enodejanka - osebni odnosi, izbral Tih vdih. Iz drame sije dinamika komunikacije; všeč mi je, kako se razkrijeta zgodba in osebnost vsake od vlog, všeč mi je stopnjevanje ritma. Tudi smejal sem se med branjem, glasno. Definitivno bom prebral še kaj na portalu, izvrstna ideja!

Povezava: Tih vdih

Nejc Gazvoda, Tih vdih

V rubriki »Izvolimo dramo« beremo sodobne slovenske drame in se nad njimi iskreno navdušujemo ter jih predvsem priporočamo v branje vsem obiskovalcem portala SiGledal. Ideja za to početje se je porodila Simoni Semenič na okrogli mizi Sodobna dramatika, ki je potekala v okviru festivala dramske pisave Vzkrik (24. 3.–26. 3 2017).  Ime rubrike je predlagala Grumova nagrajenka 2017, Simona Hamer, ki je tudi prva izvolila dramo in za naslednje branje nominirala bralca po svojem izboru in presoji, ta pa bo bralce slovenskih dram nominiral dalje. S to verižno igro ali z verižnim eksperimentom želimo predvsem promovirati branje sodobne slovenske drame, saj iskreno verjamemo, da si sodobna slovenska drama zasluži biti (vsaj) prebrana. 

Katarina Koprivnikar, 25. 1. 2019
Katarina Koprivnikar bere sodobno slovensko dramo
Goran Gluvić, 22. 3. 2019
Goran Gluvić bere sodobno slovensko dramo
Sofija Vukelj, 22. 3. 2019
Sofija Vukelj bere sodobno slovensko dramo
Urška Zupančič, 29. 3. 2019
Urška Zupančič bere sodobno slovensko dramo
Maruša Mugerli Lavrenčič, 12. 4. 2019
Maruša Mugerli Lavrenčič bere sodobno slovensko dramo
Nina Cijan, 19. 4. 2019
Nina Cijan bere sodobno slovensko dramo