STA, 15. 6. 2017

Ksenija Repina imenovana za v. d. umetniške direktorice festivala Borštnikovo srečanje

Minister za kulturo Tone Peršak je za v.d. umetniške direktorice Borštnikovega srečanja imenoval Ksenijo Repina. Prejšnja direktorica Alja Predan je bila na podlagi sporazuma z delodajalcem razrešena, javni razpis pa ni bil uspešen. Z namenom nemotene izvedbe letošnjega festivala, je minister za v. d. umetniške direktorice imenoval Ksenijo Repina.
:
:

Foto: Arhiv Festival Borštnikovo srečanje

Ksenija Repina je univerzitetna diplomirana dramaturginja z izkušnjami in referencami na ustvarjalnih področjih v različnih medijih, že več kot desetletje pa v različnih vlogah sodeluje pri organizaciji Festivala Borštnikovo srečanje, so sporočili z ministrstva za kulturo.

Repina bo funkcijo opravljala do imenovanja novega umetniškega direktorja festivala Borštnikovo srečanje po izvedenem javnem razpisu oziroma najdlje do konca leta.

Alja Predan je odstopila z mesta umetniške direktorice Borštnikovega srečanja zaradi, kot je dejala v izjavi za medije konec februarja, spremenjenih razmer, v katerih deluje festival v zadnjem letu dni. V SNG Maribor so takrat povedali, da so z njo vedno dobro sodelovali.