Ksenija Repina imenovana za v. d. umetniške direktorice festivala Borštnikovo srečanje

Avtor: STA

Minister za kulturo Tone Peršak je za v.d. umetniške direktorice Borštnikovega srečanja imenoval Ksenijo Repina. Prejšnja direktorica Alja Predan je bila na podlagi sporazuma z delodajalcem razrešena, javni razpis pa ni bil uspešen. Z namenom nemotene izvedbe letošnjega festivala, je minister za v. d. umetniške direktorice imenoval Ksenijo Repina.


Foto: Arhiv Festival Borštnikovo srečanje

Ksenija Repina je univerzitetna diplomirana dramaturginja z izkušnjami in referencami na ustvarjalnih področjih v različnih medijih, že več kot desetletje pa v različnih vlogah sodeluje pri organizaciji Festivala Borštnikovo srečanje, so sporočili z ministrstva za kulturo.

Repina bo funkcijo opravljala do imenovanja novega umetniškega direktorja festivala Borštnikovo srečanje po izvedenem javnem razpisu oziroma najdlje do konca leta.

Alja Predan je odstopila z mesta umetniške direktorice Borštnikovega srečanja zaradi, kot je dejala v izjavi za medije konec februarja, spremenjenih razmer, v katerih deluje festival v zadnjem letu dni. V SNG Maribor so takrat povedali, da so z njo vedno dobro sodelovali.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ksenija-repina-imenovana-za-v-d-umetniske-direktorice-festivala-borstnikovo-srecanje