Petra Tanko, 17. 12. 2020

Pismo moji Nevenki, Koprivšek, seveda

To jesen so vrata slovenskih gledališč zaradi obvladovanja epidemije kovida 19 zaprta za občinstvo. Zato v času zaustavitve gledalci v rubriki »Pismo mojemu igralcu« pišejo igralcem in drugim gledališkim ustvarjalcem o tem, kako zelo pogrešajo živo umetnost in kaj vse jim ta pomeni. Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi. Pošljite ga na sigledal@gmail.com. – Gledalka Petra Tanko piše Nevenki Koprivšek.
:
:

Nevenka Koprivšek / Foto: Urška Boljkovac

Draga Nevenka,

zadnje dni se je spominjam in gledam predstavo Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli. Kaj vse mi ta predstava sproža! Koliko spominov na doživetja v Stari elektrarni, koliko življenja sem v tej najlepši dvorani preživela in koliko življenj tudi doživela! Skoraj dve desetletji z vami, s tvojo mega ekip'co, ki zmorete – z mojega gledališča – vse. V Stari elektrarni se je formiral moj gledališki pogled in težko bo kadarkoli izbrisati to dejstvo. In kako veliko mi je pomenila noč pred premiero predstave Moliere, v režiji Barbare Novakovič, ki smo jo preživeli v elektrarni … takrat se mi je zdelo, da ves ambient, z vsemi zgodbami, nabranimi tudi v pore praktikablov, srkam vase in on sprejema mene in tako kroži ta tok vidnega in nevidnega, zapisanega v meni. Nekatere predstave smo gledali enkrat, druge, npr. Show your face, sem, fenica, gledala šestkrat. In, seveda, bi jo spet! Pa še kakšno.

Draga Nevenka, za vse lepo življenje v vašem in mojem teatru se ti neskončno zahvaljujem, in hrepenim, hrepenim po še!

Od srca k srcu,

Petra, Tanko, seveda

Nevenka Koprivšek, Koronavirus

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Povezani dogodki

Saša Tabaković, 16. 12. 2020
Pismo moji igralki Nini Valič
Lara Paukovič, 11. 12. 2020
Pismo gledališču
Sara Horžen, 12. 12. 2020
Ljubezensko pismo publiki
Matic Ferlan, 15. 12. 2020
Pismo mojemu igralcu Urošu Kaurinu
Nika Jurman, 18. 12. 2020
Pismo mojim igralkam in igralcem
Ivana Hauser, 19. 12. 2020
Pismo Dragi Potočnjak
Neža Vengust, 20. 12. 2020
Pismo Golemu življenju
Vid Jožef Humer, 21. 12. 2020
Pismo gledališkim delavcem
Nik Emili, 23. 12. 2020
Pismo gledališki publiki