SiGledal, 30. 11. 2022

Nagradi hrvaškega gledališča predstavi Sad Sam Matthäus in Matiji Ferlinu

V četrtek, 24. novembra 2022, je v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu na Hrvaškem potekala podelitev Nagrad hrvaškega gledališča 2022.
:
:
Foto: Ana Buljan
Foto: Ana Buljan
Foto: Ana Buljan
Foto: Ana Buljan
Foto: Jelena Jankovič
Foto: Jelena Jankovič

Predstava Sad Sam Matthäus v produkciji zavoda Emanat in Matije Ferlina in koprodukciji Wiener Festwochen, CND Centre national de la danse in Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula je prejela Nagrado hrvaškega gledališča za najboljšo predstavo v celoti na področju plesa.

Matija Ferlin je prejel Nagrado hrvaškega gledališča za najboljšo moško vlogo na področju plesa v predstavi Sad Sam Matthäus.

Matija Ferlin (1982, Hrvaška) je gledališki režiser, koreograf in performer. Diplomiral je na School for New Dance Development v Amsterdamu ter kasneje živel in delal v Berlinu in Torontu. Po vrnitvi v rojstni Pulj se je posvetil raziskovanju in reartikulaciji različnih konceptov odrskega uprizarjanja. Ustvarja solistične predstave in sodeluje z različnimi kolektivi plesalcev in igralcev. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen.

S svojimi večkrat nagrajenimi predstavami, kot so Sad Sam Matthäus, Sad Sam Lucky, Sad Sam Almost 6, Nastup – Onformance, We Are Kings Not Humans, Staging a Play: Antigone, Staging a Play: Glass Menagerie, Staging a Play: Tartuffe se redno predstavlja na številnih festivalih v Evropi in Ameriki, kot so Impulstanz na Dunaju, Trans Amerique v Montrealu, Mladi levi in Gibanica v Ljubljani, Ex-Yu festival v New Yorku, Rhubarb v Torontu, Uovo v Milanu, Kunstenfestivaldesartes v Bruslju, festival Infant v Novem Sadu, Bitef v Beogradu, Mess v Sarajevu, Actoral v Marseillu, Zero point v Pragi in številnih drugih.

Sodeloval je s koreografi, filmskimi in gledališkimi režiserji, vizualnimi umetniki in dramaturgi, kot so Ivica Buljan, Christophe Chemin, Maja Delak, Goran Ferčec, Mauricio Ferlin, Ame Henderson, Mateja Koležnik, Sasha Waltz, Jasna Jasna Žmak in drugimi.

Sad sam Matthäus, Nagrade hrvaškega gledališča, Matija Ferlin

Povezani dogodki

Katja Čičigoj, SiGledal, 4. 4. 2011
(Dis)funkcionalnost Grumove nagrade
Nika Leskovšek, SiGledal, 24. 3. 2011
»Biti moramo predvsem zanimivi, univerzalni in drugačni«