STA, 9. 4. 2024

V Kranju se zaključuje 54. Teden slovenske drame

S podelitvijo festivalskih nagrad in nagrade Slavka Gruma za najboljše novo slovensko dramsko besedilo ter nagrade za mladega dramatika se bo drevi ob 19.30 v Prešernovem gledališču Kranj sklenil 54. Teden slovenske drame. Ta je od 27. marca ponudil 12 predstav tekmovalnega in spremljevalnega program ter pester dodatni program.
:
:

Foto: Sandi Fišer / Mediaspeed za PGK

Za Grumovo nagrado so nominirana štiri besedila, ki jih je med 24 prispelimi na natečaj izbrala strokovna žirija. Žirija, ki jo sestavljajo Rok Andres, Jakob Ribič in Miriam Kičinova, bo določila tudi prejemnika nagrade za mladega dramatika, za katero je med devetimi prispelimi besedili izbrala tri nominirance.

Prejemnike Šeligove nagrade za najboljšo predstavo in nagradi za najboljšo igralko in igralca ter nagrado za poseben dosežek 54. Tedna slovenske drame pa bo izbrala druga žirija, ki jo sestavljajo Pia Brezavšček, Mirna Rustemović in Aleš Jan. Podelili bodo tudi nagrado občinstva.

Na sklepni slovesnosti Tedna slovenske drame, ki se je bo udeležila tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko, bosta prav tako podeljeni strokovni nagradi Društva gledaliških kritikov in teatrologov. Nagrado Vladimirja Kralja za življenjsko delo bo prejela dramaturginja v Prešernovem gledališču Kranj Marinka Poštrak, priznanje za kritiško in teatrološko delo v zadnjih dveh letih pa Zala Dobovšek

TSD, Nagrada Vladimirja Kralja, PGK, Priznanje Vladimirja Kralja, Grumova nagrada