STA, 2. 2. 2011

Prešernovo gledališče Kranj začasno brez direktorja

Upravno sodišče je odpravilo sklep kranjskih mestnih svetnikov o imenovanju Ivane Djilas za direktorico Prešernovega gledališča Kranj. Vodenje nujnih poslov v gledališču bo zaradi poteka mandata dosedanjemu direktorju Borutu Veselku začasno prevzela Mirjam Drnovšček, mestni svetniki pa bodo o novem imenovanju odločali ta mesec.
:
:


Upravno sodišče je na podlagi tožbe, ki jo je vložil Veselko, 28. januarja odpravilo sklep kranjskega mestnega sveta o imenovanju Ivane Djilas za direktorico Prešernovega gledališča Kranj ter zadevo vrnilo v ponovni postopek, so sporočili z občine. Djilasova bi morala vodenje gledališča prevzeti s 1. februarjem za dobo petih let.

Izbira Djilasove je padla, ker sklep in obvestilo o njenem imenovanju nista imela obrazložitve. Odločitev sodišča ne pomeni ponovitve razpisa, občinska komisija za mandatna vprašanja bo morala še enkrat presojati o vlogah obeh kandidatov. Končno odločitev bo sprejel mestni svet na februarski redni seji.

Veselku je delovno razmerje s potekom direktorskega mandata prenehalo 1. februarja, zato je svet zavoda Prešernovo gledališče Kranj po predhodnem pozitivnem mnenju strokovnega sveta zavoda 31. januarja odločil, da za nujne zadeve pri vodenju zavoda in primopredajo poslov z Veselkom pooblastijo Mirjam Drnovšček.

Drnovščkova je v gledališču zaposlena v marketingu in odnosih z javnostmi, je pa tudi članica sveta zavoda Prešernovo gledališče Kranj. Kot so na Mestni občini Kranj še zapisali v sporočilu za javnost, omenjeno pooblastilo Drnovščkovi velja od 1. februarja dalje.