Zoja Gobec, 16. 11. 2020

Pismo koreografu Edwardu Clugu

To jesen so vrata slovenskih gledališč zaradi obvladovanja epidemije kovida 19 zaprta za občinstvo. Zato v času zaustavitve gledalci v rubriki »Pismo mojemu igralcu« pišejo igralcem in drugim gledališkim ustvarjalcem o tem, kako zelo pogrešajo živo umetnost in kaj vse jim ta pomeni. Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi. Pošljite ga na sigledal@gmail.com. – Gledalka Zoja Gobec piše koreografu Edwardu Clugu.
:
:

Edward Clug / Foto: Damjan Švarc

Gospod Clug. Prvič sva se spoznala (če lahko temu sploh tako rečemo) davnega leta 2012, ko sem obiskala svojo prvo resno baletno predstavo. Sedela sva skupaj in želim se opravičiti za vso takratno nepotrpežljivost. Dolge predstave in otroci niso najboljša kombinacija, ampak obljubljam, da sem do danes že zelo napredovala. Predstave leta 2012 so bile samo podlaga za ljubezen, ki sem jo do plesnih uprizoritev razvila kasneje. Počasi se je nestrpnost spreminjala v občudovanje in do Hore, ki sem si jo ogledala leta 2019, sem postala že prava oboževalka. Ogledala sem si jo dvakrat in uživala sem vsako minuto. Tako glasba kot kostumi in scena se odlično prilegajo koreografiji in skupaj čarajo pravo gledališko izkušnjo, takšno, da o uprizoritvi razmišljaš še ves večer in naslednji dan že rezerviraš karte z željo biti očaran ponovno, z željo po še eni izkušnji. Edward, hvala. Upam, da bom imela priložnost uživati še v mnogih vaših delih in da nama še kdaj dodelijo sosednja sedeža.

- Zoja Gobec

Koronavirus, Edward Clug

16. oktobra 2020 je morala večina slovenskih gledališč zaradi poslabšanja epidemiološke situacije že drugič v tem letu začasno zapreti svoja vrata.V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, smo gledalce povabili, naj napišejo pismo "svojemu igralcu". S pismi sporočamo gledališkim ustvarjalcem, da mislimo nanje in da pogrešamo njihovo predanost, zavezanost in odrsko žarenje in predvsem, da si želimo, da bi se čim prej znova srečali v živo.

Povezani dogodki

Anja Golob, 13. 11. 2020
Pismo moji igralki Maruši Majer
Simona Špolad, 14. 11. 2020
Pismo mojemu igralcu Žigi Udirju
Lev Avberšek, 14. 11. 2020
Pismo mojemu igralcu Marku Mandiću
Penelopa Slosar, 15. 11. 2020
Pismo mojemu igralcu Jerneju Šugmanu
Gregor Gajič, 15. 11. 2020
Pismo mojemu igralcu Mateju Pucu
Lucija Tavčar, 17. 11. 2020
Pismo Slovenskemu stalnemu gledališču Trst
Klar Opraus, 18. 11. 2020
Pismo gledališkim ustvarjalcem
Neva Lučka Zver, 20. 11. 2020
Pismo Doroteji Nadrah
Flores Oven, 21. 11. 2020
Pismo gledališču