STA, 15. 4. 2022

Na Intimnem odru GT22 premiera Godzilla Tribute Band

Mariborski Moment Maribor danes vabi na premiero predstave Godzilla Tribute Band. Gre za kolektivno delo Maje Poljanec Nemec, Mihe Bezeljaka in Zorana Petroviča, ki je "predstava, ki na vse možne uprizoritvene načine želi uresničiti svoje, zdaj že urgentno, poslanstvo".
:
:
Foto: Gregor Salobir
Foto: Gregor Salobir
Foto: Gregor Salobir
Foto: Gregor Salobir
Foto: Gregor Salobir
Foto: Gregor Salobir
Foto: Gregor Salobir
Foto: Gregor Salobir

"Pravzaprav je to predstava, ki želi biti koncert in Godzilla Tribute Band je kolektiv, zbran, da reši svet. Njegovi člani so varuhi šibkejših, pozabljenih, narobe razumljenih in so motika družbenih sprememb," sporočajo iz Momenta.

Avtorska predstava, ki bo premierno uprizorjena Na Intimnem odru GT22, je gledališče predmetov, kartonskih škatel, koruznih kosmičev in predvsem ljudi. Inspiracijo išče v punku, starih filmih in pretiranem patosu. 

Moment jo je pripravil v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem (SNG) Nova Gorica, pod režijo pa se podpisuje Zoran Petrovič. Dramaturško oko sta prispevala Marek Turošik in Nuša Komplet Peperko.

"Godzilla Tribute Band je kolektiv, zbran zato, da reši svet. Zato, ker si ga želimo. Zato, ker ga moramo. Svetu držimo ogledalo. Pravzaprav ni ogledalo tisto, kar držimo. Je mnogo več. Smo mnogo več. Mi smo snovalci vesolja. Mojstri obreda, ki nastaja pred vašimi očmi. Pripovedovalci zgodbe, ki jo moramo deliti s preostalim svetom," so še zapisali ustvarjalci predstave.

Moment, Zoran Petrovič, Godzilla Tribute Band, GT22, SNG Nova Gorica

Povezani dogodki

26. 4. 2022
Godzilla Tribute Solo
Nuša Komplet Peperko, 2. 6. 2022
Štorije iz gledališča